Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ξέρανε» τον ΑΠΟΕΛ και έκανε ανέλπιστο δώρο στην Ελλάδα η Ντουντελάνζ

«Ξέρανε» τον ΑΠΟΕΛ και έκανε ανέλπιστο δώρο στην Ελλάδα η Ντουντελάνζ

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να έκανε επική ανατροπή από το 0-2 στο 3-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά(!), αλλά τελικά δέχθηκε δύο τέρματα, με τη Ντουντελάνζ να παίρνει ιστορική νίκη με 4-3 στο ΓΣΠ. Δείτε τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

Αδιανόητο και μη αναμενόμενο «δώρο» της Ντουντελάνζ στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Η ομάδα από το Λουξεμβούργο επικράτησε σε ένα επικό ματς του ΑΠΟΕΛ με 4-3 στο ΓΣΠ, με τη διακύμανση του σκορ να είναι εντυπωσιακή.

0-2 η Ντουντελάνζ στο 51′, 3-2 ο ΑΠΟΕΛ στο 58′ και 3-4 ξανά οι φιλοξενούμενοι στο 82′. Οι δύο ανατροπές που έκαναν οι ομάδες είναι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς ο ΑΠΟΕΛ έκανε το 3-2 (από 0-2) σε τέσσερα λεπτά, από το 54′ έως το 58′, ενώ η Ντουντελάνζ έκανε το 3-4 (από 3-2) μέσα σε δέκα λεπτά, από το 72′ μέχρι το 82′.

Τι σημαίνει για την Ελλάδα 

Αυτό το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας παραμένει στην 15η θέση της βαθμολογίας με 25.300 βαθμούς, ενώ οι Κύπριοι βρίσκονται στους 25.000 πόντους. Χάρη στους βαθμούς που φέρνει ο Ολυμπιακός από τα προκριματικά του Champions League μέχρι τώρα (ξεκίνησε με ισοπαλία 2-2 τις υποχρεώσεις του κόντρα στη φιναλίστ Τότεναμ) η Ελλάδα παραμένει στην πολυπόθητη 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Το γεγονός όμως ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ βρίσκονται τόσο νωρίς εκτός Ευρώπης, ίσως αποβεί μοιραίο για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι οι 14οι Δανοί αύξησαν τη διαφορά από τη χώρα μας, καθώς η Κοπεγχάγη νίκησε με 1-0 τη Λουγκάνο, άρα η διαφορά Δανίας-Ελλάδας πλέον είναι στους 950 βαθμούς. Αλλά ο βασικός και ουσιαστικός μας στόχος είναι η 15η θέση, καθώς η 14η δεν δίνει κάτι παραπάνω.

Το ματς στο ΓΣΠ

Ο ΑΠΟΕΛ απέτυχε να νικήσει την, θεωρητικά, πιο βατή ομάδα του ομίλου και πλέον η πρόκριση στη φάση των «32» δυσκολεύει αρκετά για την κυπριακή ομάδα. Για να πάρουμε το ματς από την αρχή, η Ντουντελάνζ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Στο 29′ ο Μεντί βγήκε σε επικίνδυνη αντεπίθεση, αλλά άνοιξε την μπάλα με αποτέλεσμα να κερδίσει κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 36′ οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το ΓΣΠ. Ο Σινάνι βρέθηκε μπροστά στον Μπέλετς, πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-0. Τα κενά του ΑΠΟΕΛ στην άμυνα ήταν πολύ μεγάλα, με συνέπεια στο 51′ να γίνει το 2-0.

Ωστόσο μετά από 7 λεπτά, ο ΑΠΟΕΛ είχε πάρει σκορ νίκης. 1-2 ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά στο 54′, 2-2 ο Ντε Βινσέντι στο 54′ με πέναλτι και 3-2 ο Πάβλοβιτς και πάλι στο 58′. Μία επική ανατροπή ήταν γεγονός και όλα έδειχναν ότι ο ΑΠΟΕΛ θα βάλει και τέταρτο γκολ και θα «καθαρίσει» το ματς.

Κι όμως. Η Ντουντελάνζ προειδοποίησε στο 64′ με ένα σουτ του Στολζ, αλλά ο Μπέλετς απέκρουσε. Η προειδοποίηση όμως, έγινε πράξη. Στο 72′ ο Στολζ από κοντά και με δόση τύχης, έκανε το 3-3 και δέκα λεπτά αργότερα (82′), ο Σινάνι πέτυχε το 4-3 με μακρινό σουτ και έδωσε μία ιστορική νίκη στη Ντουντελάνζ, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί και «χρυσάφι» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, είναι νωρίς για να το πούμε αυτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Μερκής, Ιωάννου, Μιχαΐλοβιτς, Γιάκολις (46′ Τάαμαρι), Μπέζιακ, Γκέντσογλου, Σόουζα (46′ Ζοαοζίνιο), Μάτιτς, Ντε Βινσέντι, Πάβλοβιτς

Ντουντελάνζ (Μπέρτραν Κρασό): Ζουμπέρ, Μπουχουκαρί, Σνελ, Γκαρός, Κιρχ, Μπερνιέ, Μορέν, Πόκαρ, Στολζ (63′ Λεσκό), Μεντί (67′ Λαβιέ), Σινάνι

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024