Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, τo μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά την εισήγησή του στην κεντρική επιτροπή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις – και δη στην παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική. Ο τέως πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού που επιχειρείται από την κυβέρνηση στην υπόθεση Novartis.

Αναφέρθηκε ακόμη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αλλά και στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων και στην πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ΔΕΗ.

Μαζί με το φεστιβάλ νεολαίας η Κεντρική Επιτροπή για τον «μετασχηματισμό»

Σε ό,τι αφορά τις αμιγώς κομματικές αποφάσεις, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίστηκε η αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής που αναμενόταν να συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή. Έτσι, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με το φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κεντρικό ζήτημά της θα είναι ο τρόπος ανασυγκρότησης και διεύρυνσής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από την ενημέρωση για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας η συζήτηση στην πολιτική γραμματεία επικεντρώθηκε και στα θέματα διεύρυνσης και πολιτικής αναβάθμισης του κόμματος, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου.

Έγινε ακόμη ενημέρωση για την πρόοδο των ζητημάτων που είχαν συζητηθεί στην προηγούμενη πολιτική γραμματεία, όπως η ψηφιακή αναβάθμιση και το πώς θα γίνει η εγγραφή των νέων μελών. Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας του e-SYRIZA, που στοχεύει μεταξύ άλλων στη δυνατότητα και ηλεκτρονικής εγγραφής των νέων μελών, έγινε γνωστό ότι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής που θα διευρυνθεί και θα συμπεριλάβει εκτός από τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη από την Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και από άλλους προοδευτικούς χώρους που έχουν εκφράσει σχετική επιθυμία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο