Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού με την υπόθεση Νovartis

Τσίπρας: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού με την υπόθεση Νovartis

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα κατά την εισήγησή του στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με στόχο την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνέλθει στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, τo μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά την εισήγησή του στην κεντρική επιτροπή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις – και δη στην παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική. Ο τέως πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού που επιχειρείται από την κυβέρνηση στην υπόθεση Novartis.

Αναφέρθηκε ακόμη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αλλά και στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων και στην πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ΔΕΗ.

Μαζί με το φεστιβάλ νεολαίας η Κεντρική Επιτροπή για τον «μετασχηματισμό»

Σε ό,τι αφορά τις αμιγώς κομματικές αποφάσεις, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίστηκε η αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής που αναμενόταν να συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή. Έτσι, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με το φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κεντρικό ζήτημά της θα είναι ο τρόπος ανασυγκρότησης και διεύρυνσής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από την ενημέρωση για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας η συζήτηση στην πολιτική γραμματεία επικεντρώθηκε και στα θέματα διεύρυνσης και πολιτικής αναβάθμισης του κόμματος, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου.

Έγινε ακόμη ενημέρωση για την πρόοδο των ζητημάτων που είχαν συζητηθεί στην προηγούμενη πολιτική γραμματεία, όπως η ψηφιακή αναβάθμιση και το πώς θα γίνει η εγγραφή των νέων μελών. Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας του e-SYRIZA, που στοχεύει μεταξύ άλλων στη δυνατότητα και ηλεκτρονικής εγγραφής των νέων μελών, έγινε γνωστό ότι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής που θα διευρυνθεί και θα συμπεριλάβει εκτός από τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη από την Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και από άλλους προοδευτικούς χώρους που έχουν εκφράσει σχετική επιθυμία.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024