Στην δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο, θα φιλοξενηθούν 214 πρόσφυγες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν το πρωί της Πέμπτης κατά την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην Αχαρνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία στα δύο κτίρια που εκκενώθηκαν βρέθηκαν 269 άτομα μεταξύ αυτών 98 παιδιά.

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Από αυτούς ένας υπήκοος Συρίας συνελήφθη γιατί όπως προέκυψε εκκρεμούσε σε βάρος του από 26-07-2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό.

Πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων.

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών κρατούνται 48 άτομα για διοικητική απέλαση καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα μας, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο.

Οι 214 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου, απ’ όπου αργότερα θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία.

Το πρωί της Πέμπτης, υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκε εκκένωση σε δύο υπό κατάληψη κτίρια, στα οποία διέμεναν οικογένειες προσφύγων, στην Αχαρνών.

Οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν αρχικά στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου έγινε ο έλεγχος των εγγράφων τους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Τι βρήκαν οι Αρχές  

Μετά το τέλος της επιχείρησης εκκένωσης, η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε ανακοίνωση τύπου παρουσιάζοντας πόσοι πρόσφυγες ζούσαν μέσα στα δύο κτίρια, καθώς και τα αντικείμενα που κατάσχεσαν.

Ειδικότερα εντός του κτιρίου στην Αχαρνών 22:

  • βρέθηκαν (90) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (21) άνδρες, (33) γυναίκες και (36) ανήλικοι, ενώ
  • ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ:

  • βρέθηκαν (179) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (67) άνδρες, (50) γυναίκες και (62) ανήλικοι, ενώ
  • κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όλοι οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Δήμαρχος Κορινθίων: Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση

«Ήρθα στο στρατόπεδο με το Διευθυντή Ασφαλείας για να δω και να έχω αντίληψη για τις συνθήκες που θα έχουν οι καινούργιοι μετανάστες 60 τον αριθμό, που ήρθαν στην Κόρινθο.

»Είναι ανοιχτή δομή, είναι ελεύθερη η φωτογράφηση και η επίσκεψη στο χώρο, μπορείτε να δείτε και εσείς πως δεν είναι οι συνθήκες οι ιδανικές, είναι σκηνές, δεν είναι τολ όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

»Είναι πρόχειρη κατασκευή, υπάρχουν χημικές τουαλέτες, μια βρύση με πόσιμο νερό.

»Εκείνο που είναι σημαντικό και το είδα, είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση οπότε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τους χειμερινούς μήνες θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι εδώ.

»Μιλάμε για μια μεταβατική κατάσταση. Αρα τα παιδιά, που είναι αρκετά, το 1/3 είναι μικρά παιδιά, δεν θα χρειαστούν σχολεία ή να βρουν εργασία αυτοί οι μετανάστες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο