Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 007: Η αμερικανική επέλαση στο Le Mans

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 007: Η αμερικανική επέλαση στο Le Mans

Η αμερικανική φίρμα που έχει ήδη διαγωνιστεί στο 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring, θα αναζητήσει την νίκη στο Le Mans στην νέα κατηγορία υπεραυτοκινήτων WEC που θα δημιουργηθεί μετά το 2020, δίνοντας περισσότερες συστάσεις για τον επιβλητικό hypercar εκπρόσωπό της που θα το επιδιώξει.

Πριν περίπου ένα χρόνο, η Scuderia Cameron Glickenhaus αποτύπωσε, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το όραμα της για το αγωνιστικό όχημα με το οποίο θα διαγωνιστεί στο Le Mans, στοχεύοντας στην πρώτη αμερικανική νίκη μετά το 1969 και την τότε υπερίσχυση του Ford GT40 στο θρυλικό αγώνα.

Πλέον η αμερικανοτραφής niche φίρμα παρουσιάζει μια πιο ρεαλιστική και πιο κοντά στην τελική μορφή μετεξέλιξη του SCG 007 όπως ονομάζεται  το αγωνιστικό όχημα το οποίο διαθέτει ομολογουμένως χορταστικές καμπύλες.

H Glickenhaus επιβεβαίωσε επίσης ότι το SCG 007 θα εφοδιάζεται με διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 3,0 λίτρων και παρόλο που ακόμα δεν έχει δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, με δεδομένο το στόχο της νίκης στο Le Mans μετά  το 2020 η διαθέσιμη ισχύς θα είναι σίγουρα γενναιόδωρη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην Ευρώπη η Glickenhaus έγινε περισσότερο γνωστή για την παραγγελία της one-off Ferrari P4/5 με τη σχεδιαστική υπογραφή του οίκου Pininfarina. H αμερικανική φίρμα έχει ήδη ιστορία στους ευρωπαϊκούς αγώνες καθώς η Scuderia Cameron Glickenhaus συμμετείχε με το SCG 003 στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring από το 2015 έως το 2017.

Σε ό,τι αφορά το νέο δημιούργημά της αμερικανικής φίρμας και τη σχεδίαση του είναι ενδεικτική της νέας κατηγορίας υπεραυτοκινήτων WEC η οποία μετά το 2020 θα αντικαταστήσει την τρέχουσα κατηγορία LMP1 υπό το σκεπτικό προσέλκυσης περισσότερων κατασκευαστών στη διοργάνωση.

Όπως και να έχει, σίγουρα θα πρόκειται για μια ιδιαιτέρως εντυπωσιακή κατηγορία στην οποία θα συμμετέχουν εξίσου εντυπωσιακά τετράτροχα όπως αφήνει να εννοηθεί τόσο το Glickenhaus SCG 007 όσο και η αγωνιστική παραλλαγή της Valkyrie την οποία εξελίσσει ήδη η Aston Martin.

Ως συνήθως ισχύει για το είδος, η Glickenhaus θα κατασκευάσει ένα περιορισμένο αριθμό νόμιμων για το δρόμο, εκδοχών του SCG 007 όπως επιβάλλουν οι κανόνες της πιστοποίησης για το WEC.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024