Με νέες επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων απειλούν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Σαουδική Αραβία.

Η οργάνωση Χούτι της Υεμένης, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββατοκύριακου εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, προειδοποίησε ότι έχει καταγράψει δεκάδες εγκαταστάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως πιθανούς στόχους επιθέσεων.

«Προς το καθεστώς των Εμιράτων, λέμε ότι μονάχα μία (δική μας) επιχείρηση θα σας στοίχιζε ακριβά» δήλωσε ο Γιάχια Σαρία, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Masira. «Σήμερα και για πρώτη φορά ανακοινώνουμε ότι έχουμε εντός της εμβέλειάς μας δεκάδες στόχους στα ΗΑΕ, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι και μπορούμε να επιτεθούμε εναντίον τους ανά πάσα στιγμή» συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος Tύπου της οργάνωσης, ο οποίος παρουσίασε φωτογραφίες που ελήφθησαν από την περιοχή των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που δέχθηκαν επίθεση πριν και μετά τις επιθέσεις αυτές, σημείωσε πως οι Χούτι διαθέτουν νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία τροφοδοτούνται από «απλούς κινητήρες και κινητήρες αεριώθησης» που μπορούν να φθάσουν σε στόχους βαθιά στη Σαουδική Αραβία.

Ο Σαρία είπε, επίσης, ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τρεις τοποθεσίες. Ειδικότερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη Qassef 3 απογειώθηκαν από μια τοποθεσία, μη επανδρωμένα αεροσκάφη Samad 3 από μια δεύτερη και νέα drone με κινητήρες αεριώθησης από μια τρίτη τοποθεσία, σημείωσε ο ίδιος.  «Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να διανύσουν μια απόσταση 1700 χλμ» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι «μεταφέρουν τέσσερις βόμβες ακριβείας ανά πλήγμα».

Άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν σύγχυση στον εχθρό προκειμένου τα κυρίως αεροσκάφη να μπορέσουν να φθάσουν στους στόχους τους» υπογράμμισε. «Εάν θέλετε την ειρήνη και την ασφάλεια για τις εγκαταστάσεις σας και τους γυάλινους πύργους σας, που δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αφήστε ήσυχη την Υεμένη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο