Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Ο Γαβράς αποτυπώνει την αλήθεια μέσα από τη μυθοπλασία

Βαρουφάκης: Ο Γαβράς αποτυπώνει την αλήθεια μέσα από τη μυθοπλασία

Για τη νέα πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα», η οποία βασίζεται στο βιβλίο του, μίλησε στην εκπομπή One Report ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης

Για τη νέα πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in the Room» , η οποία βασίζεται στο βιβλίο του, μίλησε στην εκπομπή One Report ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η ταινία δεν είναι σε καμιά περίπτωση ντοκιμαντέρ, υποστηρίζοντας πως «αυτό που έχει πετύχει ο Κώστας Γαβράς είναι ότι μέσα από μια μυθολαστική παρουσίαση πραγματικών γεγονότων να αποτυπώνει την αλήθεια».

«Το κόκκινο χαλί είναι πολύ μίζερο»

Όσον αφορά στην παρουσία του στη Βενετία για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως ήταν η πρώτη φορά που είδε την ταινία ολοκληρωμένη «και το δικαιούμουν γιατί είναι το βιβλίο μου». Πρόσθεσε δε ότι το κόκκινο χαλί «είναι πολύ μίζερο».

«Ο Γαβράς άκουσε όλα τα Eurogroup»

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη και στις επίμαχες ηχογραφήσεις του Eurogroup, λέγοντας ο Κώστας Γαβράς «δεν βασίστηκε σε αυτά που του είπε ο Βαρουφάκης.  Άκουσε όλα τα Eurogroup» και μάλιστα από τις πρώτες μέρες της συνεργασίας τους. «Άρχισα να δουλεύω το βιβλίο μου κι εκείνος το σενάριο. Κάθε φορά που τελείωνα ένα κείμενο, μισό, ένα κεφάλαιο, το έστελνα, κι εκείνος έστελνε τις ιδέες για το σενάριο. Το βιβλίο είναι δικό μου και το σενάριο δικό του. Αλλά γινόταν συνεχώς αυτός ο διάλογος» ξεκαθάρισε ο κ. Βαρουφάκης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024