Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βαρουφάκης δίνει μαθήματα σε… Σταϊκούρα: «Να ηχογραφήσει κι εκείνος το Eurogroup»

Ο Βαρουφάκης δίνει μαθήματα σε… Σταϊκούρα: «Να ηχογραφήσει κι εκείνος το Eurogroup»

Tι λέει για τις ηχογραφήσεις, τον Γαβρά και την Novartis

Για τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων στο Eurogroup που αποτέλεσαν και η βάση της ταινίας του Κώστα Γαβρά με τίτλο « Αdults in the room»,  μίλησε για άλλη μία φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Νόμιμες οι ηχογραφήσεις – Να τις κάνει και ο Σταϊκούρας

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως είναι νόμιμες οι ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup.

«Η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθόλα νόμιμη, βάσει και απόφασης του Αρείου Πάγου» είπε ο κύριος Βαρουφάκης, και συμπλήρωσε πως «ως δημόσιος λειτουργός που συμμετέχεις σε επίσημη συνεδρίαση επιτρέπεται απολύτως η μονομερής καταγραφή».

Ακόμη ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως δεν είναι ο πρώτος που ηχογραφεί όσα λέγονται στις συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά και πως είναι σίγουρος πως δεν υπάρχει υπουργός που να μην το κάνει.

«Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω, δεν υπήρχε υπουργός Οικονομικών που δεν το έκανε και δεν το κάνει, είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Σταϊκούρας το κάνει και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να τον εγκαλέσετε».

Δεν έχω δικαίωμα να δημοσιοποιήσω τις ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ωστόσο πως δεν έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις αυτές στο διαδίκτυο.

Εκτός από τις ηχογραφήσεις, ο Βαρουφάκης μίλησε και για την συνεργασία του με τον Κώστα Γαβρά.

Η συνεργασία με τον Κώστα Γαβρά

«Με τον Κώστα Γαβρά περάσαμε περίπου τέσσερα μερόνυχτα, από τις 8 το πρωί μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, που ακούσαμε όλες μου τις ηχογραφήσεις, δήλωσε ο κύριος Βαρουφάκης και ισχυρίστηκε πως ήθελε πάντα να είναι «ο μόνος υπουργός Οικονομικών που τελικά τίμησε την εμπιστευτικότητα»!

Όσον αφορά το γιατί δεν δημοσιοποιεί τις ηχογραφήσεις αυτές, ο κύριος Βαρουφάκης είπε: «Θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να βγάλω τη φωνή του Ντάισελμπλουμ στο διαδίκτυο, έχω το δικαίωμα να τον καταγράψω για να θυμάμαι τι είπε».

Αν γίνει εξεταστική για Novartis, θα καταδικάσουμε την διαδικασία

Αναφορικά με την σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση Novartis, ο κύριος Βαρουφάκης ανέφερε πως «αν γίνει εξεταστική, θα καταδικάσουμε όλη τη διαδικασία. Αρνούμαστε αυτή την σύμπτηξη νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας» και πρότεινε τη σύσταση σώματος αλά FBI: «Εισηγούμαστε ένα σώμα σαν το FBI, που θα κάνει όλη την έρευνα και μετά θα πηγαίνει η υπόθεση στη δικαιοσύνη».

«Είμαστε εναντίον κάθε εξεταστικής, που γίνεται για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου», είπε.

Ο κύριος Βαρουφάκης υποστήριξε ακόμη ότι η Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018 υπέγραψε 4ο Μνημόνιο, που θα διαρκέσει ως το 2060: «Τον Αύγουστο του 2018 τυπέγραψαν το 4ο Μνημόνιο και το ονόμασαν έξοδο. Είναι κανονικό μνημόνιο για τρεις λόγους, τα κέρδη της ΕΚΤ που είναι με όρους, το «μαξιλαράκι» και τις πληρωμές που μπορούμε να κάνουμε υπό όρους».

Πλεονάσματα και φοροελαφρύνσεις

Σχετικά με τις  φοροελαφρύνσεις της νυν κυβέρνησης, είπε πως ο Σταϊκούρας μου είπε ότι αυτά θα γίνουν «σε βάθος χρόνου», αλλά σε βάθος χρόνου θα είμαστε όλοι νεκροί.

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως εάν θέλουμε η ελληνική οικονομία να επιβιώσει της νέας ύφεσης, θα πρέπει η κυβέρνηση μονομερώς να μειώσει τα πλεονάσματα στο 1,5% και να ρίξει τα λεφτά στην Ανάπτυξη. «Έχουμε μια γιγαντιαία οικονομική ύφεση που θα μας κάνει τεράστιο κακό, μιλάμε για επίπεδα 2008, σε Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία… Είναι η ίδια κρίση που επιδεινώνεται… Στις ΗΠΑ έχουμε αντιστροφή επιτοκίων» είπε. «Καλώ τον κ. Σταϊκούρα να μην επαναλάβει το σφάλμα του Αλογοσκούφη και να πει πως η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη, αλλά να πάει και μονομερώς να πει ότι αφού είμαστε καλά παιδιά, ο προϋπολογισμός μας θα έχει πλεόνασμα 1,5% , γιατί για να παραμείνουμε εδώ που είμαστε πρέπει να τρέξουμε πολύ γρήγορα».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024