Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κινηματογραφικός «Βαρουφάκης» στο One Channel: Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην ταινία του Γαβρά

Ο κινηματογραφικός «Βαρουφάκης» στο One Channel: Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην ταινία του Γαβρά

Με φόντο την πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα» στην οποία ο Χρήστος Λούλης πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός μίλησε στο τραπέζι του Citizen One για τη συνεργασία του με τον Γαβρά, εξέφρασε την απόψή του για τον Γ. Βαρουφάκη, αλλά και για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 2015

Καλεσμένος στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, παραχωρώντας μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στον Κώστα Γιαννακίδη.

Με φόντο την πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα» στην οποία ο Χρήστος Λούλης πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός μίλησε στο τραπέζι του Citizen One για τη συνεργασία του με τον Γαβρά, εξέφρασε την απόψή του για τον Γ. Βαρουφάκη, αλλά και για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 2015 σε εκείνη διαπραγμάτευση «θρίλερ» ελληνικής κυβέρνησης, ενώ περιέγραψε πώς είναι για έναν ηθοποιό να βρεθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ όπως αυτό της Βενετίας.

Μιλώντας για τον Γ. Βαρουφάκη ο Χρ. Λούλης δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι τελικά ο Βαρουφάκης έλεγε κάτι παράλογο. Στόχος του ήταν να κόψει έναν «γόρδιο δεσμό». Ακόμα και πολιτικοί του αντίπαλοι, ως ένα μεγάλο βαθμό έχουν υιοθετήσει όσα εκείνος πρότεινε τότε, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομία».

«Οι θεατές πολύ πιθανό να πουν ότι τα πράγματα εκεί μέσα ήταν πολύ δύσκολα. Αντικειμενικότητα δεν υπάρχει στην ταινία αυτή. Είναι βασισμένη στο βιβλίο του Βαρουφάκη και οι πολιτικές πεποιθήσεις του Γαβρά, είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Από εκεί και πέρα ο σκηνοθέτης δεν είναι χαζός για να φτιάξει μια αγιογραφία του Βαρουφάκη. Απλά δείχνει με πολύ γλαφυρό τρόπο, πόσο δύσκολο είναι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να λειτουργήσουν με ένα τρόπο διαφορετικό από ο,τι μπορεί να έχουν συνηθίσει».

Η συνεργασία με τον Κώστα Γαβρά

Αναφερόμενος τώρα στη συνεργασία του με τον Κ. Γαβρά ο Χρήστος Λούλης δήλωσε: «Ο Γαβράς με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Η πάσα που μου έδωσε είναι κυρίως ανθρώπινη και μετά καλλιτεχνική. Είναι από τους πιο γλυκούς κι ευγενικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Πάντα θα συζητήσει αυτό που θέλει και θα σε φέρει με τον τρόπο του να ανακαλύψει ο ηθοποιός τι είναι αυτό που θέλει να αναδείξει στο ρόλο του» είπε χωρίς να διστάσει να χαρακτηρίσει την ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα» την αρτιότερη παραγωγή στην οποία έχει συμμετάσχει.

Ο ίδιος, μιλώντας με τον Κ. Γιαννακίδη, έδωσε λεπτομέρειες για τα γυρίσματα της ταινίας, από το πώς ήταν η εμπειρία να βρίσκεται ο Βαρουφάκης στο πλατό την ώρα τον γυρισμάτων, μέχρι το αν ο ίδιος άκουσε τις περίφημες ηχογραφήσεις του Γ. Βαρουφάκη, από τις κρίσιμες συνεδριάσεις του 2015. «Η ταινία παρουσιάζει ένα πολύ δύσκολο θέμα. Μιλάει για πολιτική και οικονομία, με δύσκολους όρους και χρησιμοποιώντας επαναλαμβανόμενα μοτίβα και με πρόσωπα όχι και τόσο ελκυστικά. Το αντικείμενο είναι μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία, προκειμένου την νιοστή φορά να ανοίξει ένα «παραθυράκι» το οποίο δεν ανοίγει και ποτέ» δήλωσε σε άλλο σημείο μιλώντας για την ταινία.

Τέλος, ο Χρήστος Λούλης, μίλησε για τη συμμετοχή του στην παράσταση «Ο χορός της φωτιάς»  μια μουσικοθεατρική παράσταση με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη, κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 30 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας όπως ο Χρήστος Λούλης σημείωσε την πορεία από την ειρηνική ζωή στον Πόντο, στην έλευση των νεότουρκων, το διωγμό, τη γενοκτονία και την αντίσταση.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024