Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας σε κινητοποίηση εναντίον πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και όπως αναφέρει σε σχόλιό του «η αστυνομία όχι μόνο προσπάθησε να διαλύσει την κινητοποίηση, αλλά ακόμα και να παρεμποδίσει με τη βία την ίδια την οικογένεια, που έχανε την περιουσία της, να εισέλθει στο συμβολαιογραφείο».

«Η ενέργεια αυτή είναι ακόμη πιο προκλητική, καθώς ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός αφορούσε σε πρώτη κατοικία και μαγαζί λαϊκής οικογένειας, που καταστράφηκε εξαιτίας πυρκαγιάς, στην οποία μάλιστα έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας» επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να υψώσουν τείχος προστασίας στις λαϊκές κατοικίες, ζητώντας εδώ και τώρα να καταργηθεί το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς ως ιδιώνυμο αδίκημα» καταλήγει το ΚΚΕ.

Οργή για την «επίθεση» στην οικογένεια που καταστράφηκε στο Μάτι

Η ιδιαίτερη περίπτωση της οικογένειας από τον Μαραθώνα συγκίνησε το πανελλήνιο και η συμπεριφορά των τραπεζών που απειλούν με πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία της εξόργισε.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ ο πλειστηριασμός αφορά την πρώτη κατοικία οικογένειας από τον Μαραθώνα, που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα.

Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας.

Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση, ωστόσο η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Οι διαστάσεις που πήρε η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και ο πλειστηριασμός σταμάτησε.

Μάλιστα ο υπουργός ευχαρίστησε την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για την άμεση ανταπόκριση.

Ωστόσο, το να αποφευχθεί μια μεγάλη αδικία στα όρια της απανθρωπιάς δεν μπορεί να επαφίεται στα καλά αντανακλαστικά του εκάστοτε υπουργού και στην ευαισθησία της Ένωσης Τραπεζών, χρειάζονται πιο δραστικά και μόνιμα μέτρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο