Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας σε κινητοποίηση εναντίον πλειστηριασμού

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας σε κινητοποίηση εναντίον πλειστηριασμού

«Η αστυνομία όχι μόνο προσπάθησε να διαλύσει την κινητοποίηση, αλλά ακόμα και να παρεμποδίσει με τη βία την ίδια την οικογένεια, που έχανε την περιουσία της, να εισέλθει στο συμβολαιογραφείο» καταγγέλλει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας σε κινητοποίηση εναντίον πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και όπως αναφέρει σε σχόλιό του «η αστυνομία όχι μόνο προσπάθησε να διαλύσει την κινητοποίηση, αλλά ακόμα και να παρεμποδίσει με τη βία την ίδια την οικογένεια, που έχανε την περιουσία της, να εισέλθει στο συμβολαιογραφείο».

«Η ενέργεια αυτή είναι ακόμη πιο προκλητική, καθώς ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός αφορούσε σε πρώτη κατοικία και μαγαζί λαϊκής οικογένειας, που καταστράφηκε εξαιτίας πυρκαγιάς, στην οποία μάλιστα έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας» επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να υψώσουν τείχος προστασίας στις λαϊκές κατοικίες, ζητώντας εδώ και τώρα να καταργηθεί το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς ως ιδιώνυμο αδίκημα» καταλήγει το ΚΚΕ.

Οργή για την «επίθεση» στην οικογένεια που καταστράφηκε στο Μάτι

Η ιδιαίτερη περίπτωση της οικογένειας από τον Μαραθώνα συγκίνησε το πανελλήνιο και η συμπεριφορά των τραπεζών που απειλούν με πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία της εξόργισε.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ ο πλειστηριασμός αφορά την πρώτη κατοικία οικογένειας από τον Μαραθώνα, που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα.

Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας.

Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση, ωστόσο η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Οι διαστάσεις που πήρε η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και ο πλειστηριασμός σταμάτησε.

Μάλιστα ο υπουργός ευχαρίστησε την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για την άμεση ανταπόκριση.

Ωστόσο, το να αποφευχθεί μια μεγάλη αδικία στα όρια της απανθρωπιάς δεν μπορεί να επαφίεται στα καλά αντανακλαστικά του εκάστοτε υπουργού και στην ευαισθησία της Ένωσης Τραπεζών, χρειάζονται πιο δραστικά και μόνιμα μέτρα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024