Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης: Κανένας λόγος πανικού από την εκτόξευση του πετρελαίου, υπάρχουν αποθέματα

Χατζηδάκης: Κανένας λόγος πανικού από την εκτόξευση του πετρελαίου, υπάρχουν αποθέματα

Με τις τιμές του πετρελαίου να εκτοξεύονται μετά την επίθεση στη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ σε συναγερμό, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς

Με τις τιμές του πετρελαίου να εκτοξεύονται μετά την επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ σε συναγερμό, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου μετά τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός ήταν καθησυχαστικός, ενώ πρόσθεσε ότι με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν αποθέματα ασφαλείας καυσίμων.

Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η αγορά, ωστόσο, προειδοποιεί για επιπτώσεις στην ελληνική αγορά

Για αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ήδη από αύριο, Τρίτη, προειδοποιούν παράγοντες της αγοράς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου, ο οποίος μίλησε στον News 24/7, ήδη από αύριο, Τρίτη, το πρωί θα αυξηθεί η βενζίνη πανελλαδικά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η αύξηση θα φτάσει στο 5%.

«Αυτό που συμβαίνει με τη Σαουδική Αραβία, θα έχει ότι επιδράσεις είχε και με τον Περσικό Κόλπο με το πλοίο. Εδώ όμως είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα, γιατί η Aramco είναι ένα τεράστιο διυλιστήριο και καλύπτει περίπου το 30% των αναγκών του πλανήτη.»

» Γι’ αυτό – και ενώ ήδη το παραγόμενο προϊόν έχει μειωθεί κατά 50%- θα υπάρχει αρνητική επίπτωση τόσο στην αγορά όσο και στις τιμές» εξηγεί ο κ. Ασμάτογλου.

«Με τη μέση τιμή να είναι πανελλαδικά στο 1.62 και στα μεγάλα αστικά κέντρα να φτάνει και το 1.50, οι τιμές μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανέβουν μέχρι και 5%. Δηλαδή αν ένα πρατήριο πουλάει στο 1.62 ευρώ, θα φτάσει στο 1.69 – 1.70.»

» Οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν από αύριο το πρωί γιατί τα καύσιμα που αγοράστηκαν και θα αγοραστούν αύριο έχουν αυξημένη τιμή» συμπληρώνει.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024