Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε το σώμα σας

Απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε το σώμα σας

Σε μια κοινωνία που πιέζει συνεχώς τις γυναίκες να αλλάξουν για να ταιριάζουν στα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς, το να αγαπάτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι, θεωρείται επαναστατικό

Σε μια κοινωνία που πιέζει συνεχώς τις γυναίκες να αλλάξουν για να ταιριάζουν στα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς, το να αγαπάτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι, θεωρείται επαναστατικό.

Η αυτοαποδοχή, απαραίτητη προϋπόθεση για την περίφημη αυτοπεποίθηση, δεν έχει να κάνει με το να νιώθετε πάντα τέλεια με την εμφάνισή σας, αλλά με το να αποδέχεστε ακριβώς αυτή τη ματαιότητα της τελειότητας.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε το σώμα σας, όπως είναι. Με όλες τις τέλειες ατέλειές του και όλες τις ατελείς τελειότητές του.

1. Σταματήστε να προσβάλλετε τον εαυτό σας

 Σίγουρα κοιτάζεστε καθημερινά στον καθρέφτη. Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ αρνητική εμπειρία αν παράλληλα ασκείτε αυστηρή αυτοκριτική. Λέγοντας συνέχεια τον εαυτό σας παχύ ή απωθητικό, το μόνο που καταφέρνετε είναι να λυπάστε τον εαυτό σας. Αντ’ αυτού, όταν κοιτάζετε στον καθρέφτη, αναρωτηθείτε αν θα λέγατε όλα αυτά τα αρνητικά σε μια φίλη σας. Φυσικά και δε θα τα λέγατε, επομένως γιατί να γίνεστε τόσο εχθρική με το ίδιο σας το σώμα;

Την επόμενη φορά, λοιπόν, εστιάστε σε όλα αυτά που σας αρέσουν πάνω σας και κάντε ευχάριστες σκέψεις για το σώμα σας. Αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπετε το σώμα σας, θα είστε σε θέση να αλλάξετε και τη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας με έναν πιο θετικό τρόπο. 

2. Δοκιμάστε τον διαλογισμό

Ο διαλογισμός είναι ένας πρακτικός τρόπος να εστιάσετε στον εαυτό σας. Όταν η ζωή είναι αγχωτική ή το μυαλό σας κουράζεται, μπορείτε πάντα να στραφείτε στον διαλογισμό, για να ηρεμήσετε και να αποκοπείτε από την καθημερινότητα.

Η γιόγκα εμπερικλείει το κομμάτι του διαλογισμού, μέσα από τον οποίο μαθαίνετε να ευχαριστείτε το σώμα σας για όλα όσα σας προσφέρει. Συνειδητοποιώντας τη λειτουργικότητα του σώματός σας, δεν μπορείτε παρά να νιώσετε ευγνωμοσύνη.

3. Εκτιμήστε τις δυνατότητές σας μέσω της γυμναστικής

Είναι γνωστό ότι η σωματική άσκηση ενισχύει τη συνολική υγεία, βελτιώνει την ψυχολογία και τονώνει το σώμα. Ωστόσο, η γυμναστική σάς παρέχει επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να εκτιμήσετε το σώμα σας. Ανεξαρτήτως των κιλών, του ύψους σας ή της μυϊκής σας μάζας, το γεγονός ότι καταφέρνετε να εκτελείτε ασκήσεις γυμναστικής και να σημειώνετε σταδιακή πρόοδο είναι εντυπωσιακό από μόνο του.

4. Μη συγκρίνεστε

Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς. Συγκρίνοντας το σώμα σας με άλλα σώματα γυναικών που βλέπετε στο Instagram ή την παραλία, το μόνο που καταφέρνετε είναι να απογοητεύεστε. Αντί, λοιπόν, να συγκρίνεστε και να ζηλεύετε, μπορείτε απλά να θαυμάσετε την άλλη γυναίκα. Υιοθετώντας μια θετική και υποστηρικτική στάση απέναντι στους άλλους ανθρώπους, θα αρχίσετε να βλέπετε λιγότερο κριτικά και αυστηρά και το δικό σας σώμα.

5. Φροντίστε τον εαυτό σας 

Βάψτε τα μαλλιά σας στο χρώμα που σας αρέσει, αγοράστε τη φούστα που σας ενθουσίασε, τολμήστε το κόκκινο κραγιόν που δεν έχετε φορέσει εδώ και καιρό. Τώρα, όχι όταν χάσετε τα 7 κιλά που θέλετε. Φροντίστε τον εαυτό σας, απλά επειδή έτσι θέλετε και πάντα με γνώμονα το τι σας ευχαριστεί, όχι το τι θα πουν οι άλλοι. Αυτό θα σας χαρίσει μια άμεση ώθηση!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024