Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kurt Was Here: Συλλογή ρούχων με την υπογραφή του Κερτ Κομπέιν

Kurt Was Here: Συλλογή ρούχων με την υπογραφή του Κερτ Κομπέιν

Μια επίσημη συλλογή ρούχων, δημιουργείται με έμπνευση από τα έργα τέχνης, διάφορα σκίτσα και σημειώσεις από το προσωπικό ημερολόγιο του Κερτ Κομπέιν

25 χρόνια μετά από τον ξαφνικό θάνατό του Κερτ Κομπέιν, το 1994, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν τιμήσει τη μνήμη του frontman των Nirvana. Τώρα, μια επίσημη συλλογή ρούχων, δημιουργείται από έργα τέχνης, διάφορα σκίτσα και σημειώσεις μέσα από το προσωπικό ημερολόγιο του Κερτ Κομπέιν.

Με επιμέλεια της κόρης του, της Φράνσες Μπιν Κομπέιν, η κολεξιόν «Kurt Was Here» περιλαμβάνει T-shirt, φούτερ και χούντι, διακοσμημένα με σκίτσα, πίνακες και ιδιόχειρες σημειώσεις του Κερτ Κομπέιν, σε μια συνεργασία του The End of Music LLC (του επιχειρηματικού βραχίονα του κληροδοτήματος Κερτ Κομπέιν) και του Live Nation Merchandise.

https://www.instagram.com/p/Bz1uvAzHLJL/?utm_source=ig_web_copy_link

Αν και στο παρελθόν πολλές κολεξιόν με «αναφορές» στον Κερτ Κομπέιν είδαν το φως, αυτή είναι η πρώτη κολεξιόν ενδυμάτων που αντλεί από το προσωπικό αρχείο έργων του. Αποτελείται από περισσότερα από 50 κομμάτια, σε unisex μεγέθη καιs styling.

Δείτε ακόμη – Οι Nirvana μηνύουν τον σχεδιαστή μόδας Μαρκ Τζέικομπς

Σύμφωνα με το Live Nation, τα σχέδια αντλήθηκαν από την πρωτότυπη καλλιτεχνική δουλειά του Κερτ Κομπέιν, χωρίς κανενός τύπου επεμβάσεις σε αυτά, ούτε καν όσον αφορά το μέγεθός τους για να αποτυπωθούν στα ενδύματα.

Εκπρόσωπος του Live Nation υπογράμμισε τη διαφορετικότητα αυτής της κολεξιόν σε σχέση με άλλες, λόγω της ευθείας εμπλοκής του κληροδοτήματος Κερτ Κομπέιν στο εγχείρημα:

«Πιστεύουμε ότι, στο σημερινό κοινωνικο-πολιτικό κλίμα, η σημασία της τέχνης είναι ισχυρή»  έγραψε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο Rolling Stone «και είναι η κατάλληλη στιγμή να μοιραστούμε αυτή τη συλλογή έργων του Κερτ Κομπέιν με καλλιτέχνες, συλλέκτες και θαυμαστές, επιτρέποντάς τους να βιώσουν με νέο τρόπο την κληρονομιά του Κερτ και, συλλογικά, να εορτάσουν τη διαρκή επίδρασή του στον κόσμο».

https://www.instagram.com/p/B2M5xZ0jpOh/?utm_source=ig_web_copy_link

View this post on Instagram

A new clothing line inspired by Kurt Cobain–and curated by his only daughter, Frances Bean Cobain–launched on Monday. Billboard reports that the Kurt Was Here collection boasts shirts and sweatshirts featuring the late Nirvana frontman’s handwritten journal entries, sketches, paintings and drawings. The collection will also include a book and limited edition art prints, the latter of which will be made available later this year, based entirely on Cobain’s original artwork. The first round of items are currently available at Barneys NY, Selfridges UK and KurtCobainShop.com, with additional products and retail partners expected to be announced in the coming months. #kurtcobain #francisbeancobain #kurtwashere

A post shared by HIT RADIO 104.7 (@hitradio104.7) on

Δείτε ακόμη – Η κατάρα της showbiz: Διάσημοι που πέθαναν νέοι

Η κολεξιόν «Kurt Was Here» έρχεται λίγους μήνες μετά την 25η επέτειο του θανάτου του Κομπέιν, ο οποίος αυτοκτόνησε, τον Απρίλιο του 1994, στο σπίτι του στο Σιάτλ. Μέρος των εσόδων θα δοθεί δωρεά στο Jed Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφοσιωμένη στην πρόληψη αυτοκτονιών εφήβων και νεαρών.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024