Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Υποκρισία της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τσίπρας: Υποκρισία της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για υποκρισία και δημαγωγία σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στην 84η ΔΕΘ.

Για υποκρισία και δημαγωγία σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στην 84η ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης «προεκλογικά επένδυε με κάθε τρόπο στα ψεύδη, την πατριδοκαπηλία, την κάλυψη εθνικιστικών επιθέσεων, ενάντια σε μια «προδοτική» όπως την ονόμαζε συμφωνία, για την οποία τώρα μετεκλογικά δεν βρίσκει λέξη να πει, παρά μόνο φυσικά ότι θα την εφαρμόσει και θα την τιμήσει».

«Θα την τιμήσουν, λένε τώρα, τη κατά τα άλλα προδοτική συμφωνία και κάνουν τη κυβίστηση να μοιάζει πιο εντυπωσιακή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «οι υποκριτές που πέρυσι τροφοδοτούσαν το κλίμα του εθνολαικισμού και πυροδοτούσαν το διχασμό, μόνο και μόνο για να κερδίσουν λίγες ψήφους στις επερχόμενες εκλογές».

«Υποκριτές, διπλοπρόσωποι αλλά και εγκλωβισμένοι ταυτόχρονα» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «ότι κάνεις σε αυτή τη ζωή, το βρίσκεις κάποια στιγμή μπροστά σου».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο κος Μητσοτάκης για τις τριμερείς, τετραμερείς συνεργασίες, που άνθισαν χάρη στη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είπε λέξη για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Θεσσαλονίκης ως οικονομικής και πολιτισμικής πρωτεύουσας στην υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή βαλκανική γειτονιά. Δεν είπε λέξη για το ότι χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα έγινε δεκτή τόσο στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τα Δυτικά Βαλκάνια «Berlin Process», όσο και στην Κινεζική αναπτυξιακή Πρωτοβουλία «17+1″. Δεν είπε λέξη για το ότι χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα κέρδισε πρωτοβουλία πολιτικών κινήσεων, στην ΕΕ, για τα Βαλκάνια».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, έπειτα από αυτές τις κινήσεις, η Ελλάδα κατάφερε να αποφασιστούν για πρώτη φορά κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για την προκλητικότητά της. «Κυρώσεις τις οποίες όμως δεν είδαμε ακόμη να αξιοποιεί η νέα κυβέρνηση, παρά το ότι τα Τουρκικά ερευνητικά αλωνίζουν στη Κυπριακή ΑΟΖ και φτάνουν ως το Καστελόριζο» σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας επιστρέφει στην εποχή της αδράνειας, αλλά και της σιωπής.

«Αυτό όμως που είναι προκλητικό είναι να μας παρουσιάζεται αυτή η στροφή προς τα πίσω από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, ως προοδευτική πολιτική. Γιατί αυτό που βλέπουμε δεν είναι πρόοδος αλλά βαθιά συντήρηση» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «δεν είναι πρόοδος ο αυταρχισμός, δεν είναι πρόοδος η τιμωρία των εργαζομένων, η πατριδοκαπηλία, το δόγμα νόμος και τάξη, το κομματικό κράτος και το κράτος των ανιψιών και των κουμπάρων, ο καθεστωτισμός και η περιφρόνηση στοιχειωδών κοινοβουλευτικών διαδικασιών, όπως δεν είναι πρόοδος και το καθημερινό λιβάνισμα της κυβέρνησης που παρακολουθεί ο ελληνικός λαός στους δέκτες των τηλεοράσεών του».

«Και το ερώτημα είναι: Είναι άραγε μονόδρομος αυτή η πορεία;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «πρόοδος είναι: Η πραγματική ισότητα, η δημοκρατική πολυφωνία, η διαφάνεια, η δίκαιη ανάπτυξη με την εργασία στο επίκεντρο και με προστασία του περιβάλλοντος, ο σεβασμός στην πατρίδα του άλλου, του όποιου άλλου, όχι μόνο του ισχυρού, οι εγγυήσεις ελευθερίας και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα».

«Αυτές είναι οι αρχές πάνω στις οποίες οικοδομείται ένα πραγματικά προοδευτικό πολιτικό σχέδιο για την κοινωνία, τους θεσμούς και την οικονομία» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024