Η Felicity Huffman, γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «Νοικοκυρές σε απόγνωση» καταδικάστηκε σε 14 μέρες φυλάκιση. Αιτία το χρηματικό ποσό των 15.000 δολαρίων που κατέβαλε για να αλλάξει τα αποτελέσματα εξετάσεων της κόρης της. Με αυτό τον τρόπο -και μόνο- η νεαρή να μπει σε αμερικάνικο κολέγιο.

Η Felicity Huffman είναι η πρώτη που καταδικάστηκε ανάμεσα σε άλλους 34 γονείς που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκιών. Επιπλέον, της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 δολαρίων και 250 ώρες κοινοτικής εργασίας.

Λίγο πριν της επιβληθεί η ποινή, η ηθοποιός παραδέχτηκε σε ομοσπονδιακό δικαστή ότι θα μπορούσε να είχε αποφύγει την εμπλοκή της στο σκάνδαλο. Η ίδια δήλωσε ακόμα ότι «ντρέπεται» που δεν το έκανε.

Η Felicity Huffman ζήτησε «συγγνώμη» και περιέγραψε αναλυτικά τη συζήτηση που είχε με την κόρη της όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Ιδιαίτερα απογοητευμένη δήλωσε όμως και η κόρη της καθώς λέγοντας: «δεν ξέρω ποια είσαι πλέον, μαμά. Γιατί δεν σκέφτηκες ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω μόνη μου;».

Απάτη 25 εκατ. δολαρίων – Και άλλοι αστέρες εκτός από την Felicity Huffman

Σάλος επικρατεί στις ΗΠΑ, μετά από την αποκάλυψη ομοσπονδιακών εισαγγελέων που αφορά μεγάλο σκάνδαλο «εξαγορών» θέσεων φοίτησης σε διαπρεπή κολέγια.. Οι Αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε 50 πρόσωπα,  ανάμεσά τους και αστέρια του Χόλιγουντ.

Η εν λόγω απάτη, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, αγορά θέσεων σε πανεπιστήμια όπως το Γέηλ, το Στάνφορντ και το Τζορτζτάουν, από εύπορες οικογένειες για τα παιδιά τους.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, 58 ετών, ως επικεφαλής της κομπίνας μέσω του δικτύου του. Ακόμα στο Edge College & Career Network, το οποίο εξυπηρετεί έναν κατάλογο πελατών που περιλαμβάνει διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών και ηθοποιούς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η επιχείρηση του Σίνγκερ κανόνιζε, ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών της. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική ικανότητα.