Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Απάτη 25 εκ. δολαρίων στις εισαγωγικές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων

ΗΠΑ: Απάτη 25 εκ. δολαρίων στις εισαγωγικές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων

Οι ομοσποδιακοί εισαγγελείς κάνουν λόγο για «την μεγαλύτερη απάτη που εντόπισε το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Σάλος επικρατεί στις ΗΠΑ, μετά από την αποκάλυψη ομοσπονδιακών εισαγγελέων που αφορά μεγάλο σκάνδαλο «εξαγορών» θέσεων φοίτησης σε διαπρεπή κολέγια της χώρας από επιφανείς οικογένειες. Οι Αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε 50 πρόσωπα,  ανάμεσά τους και αστέρια του Χόλιγουντ.

Η εν λόγω απάτη, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, αγορά θέσεων σε πανεπιστήμια όπως το Γέηλ, το Στάνφορντ και το Τζορτζτάουν, από εύπορες οικογένειες για τα παιδιά τους.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, 58 ετών, ως επικεφαλής της κομπίνας μέσω του δικτύου του, του Edge College & Career Network, το οποίο εξυπηρετεί έναν κατάλογο πελατών που περιλαμβάνει διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών και ηθοποιούς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η επιχείρηση του Σίνγκερ κανόνιζε, ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών της. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική ικανότητα.

Ο Σίνγκερ αναμένεται να αποδεχθεί την ενοχή του σήμερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης για καταγγελίες που περιλαμβάνουν απάτη, ξέπλυμα χρημάτων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Επίσης, Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων, ανάμεσα στους οποίους οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Φελίσιτι Χάφμαν και Λόρι Λάφλιν, καθώς και σε 12 προπονητές και συνεργάτες της επιχείρησης του Σίνγκερ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με έναν από τους εν λόγω γονείς, λένε οι εισαγγελείς, ο Σίνγκερ συνόψισε την επιχείρησή του ως εξής: «Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθούμε τις πιο εύπορες οικογένειες στις ΗΠΑ να βάλουν τα παιδιά τους στη σχολή … οι οικογένειές μου θέλουν μια εγγύηση».

Οι εισαγγελείς κάνουν λόγο για «την μεγαλύτερη απάτη που εντόπισε το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024