Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC) αποκάλυψε τη δέσμευσή του για βιωσιμότητα της μόδας με την εκκίνηση μιας νέας πρωτοβουλίας, του Ινστιτούτου Θετικής Μόδας (IPF).

Μέσω του νέου αυτού πρότζεκτ, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της φετινής Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας ελπίζει να θέσει πρότυπα στον κλάδο που ενθαρρύνουν τις εταιρείες να υποστηρίξουν επιχειρηματικά μοντέλα με «πράσινο» χαρακτήρα και να επιτρέψουν θετικές αλλαγές σε ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας.

Γνωρίζοντας το Ινστιτούτο Θετικής Μόδας

Το Ινστιτούτο Θετικής Μόδας, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του BFC θα φέρει μαζί τεχνογνωσία και έρευνα για να βοηθήσει στη στήριξη μεμονωμένων επιχειρήσεων και οργανισμών ως προέκταση της Επιτροπής Θετικής Μόδας που ξεκίνησε το 2013.

«Το Ινστιτούτο Θετικής Μόδας θα προωθεί ιδέες και βέλτιστες πρακτικές του κλάδου σε όλη τη βιομηχανία της μόδας», υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται επίσης ότι:

«Το Ινστιτούτο Θετικής Μόδας θα επιταχύνει την πρόοδο που σημειώθηκε σε όλους τους τομείς της βιωσιμότητας, ώστε να έχει αντίκτυπο και διάρκεια, δημιουργώντας εκπαιδευτικά προγράμματα και εκστρατείες που απευθύνονται τόσο στη βιομηχανία όσο και στο κοινό. Ο στόχος είναι να επιταχυνθεί η αλλαγή».

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, με φόντο τις κλιμακούμενες ανησυχίες λόγω Brexit,  παίρνοντας σκυτάλη από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Δείτε ακόμη – 9χρονο ΑμεΑ κατακτά τις πασαρέλες της Νέας Υόρκης

Αφιερωμένη στην πριγκίπισσα Νταϊάνα επίδειξη στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης