Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι στο σινεμά κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Τι να προσέξετε και τι όχι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

(ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)

Ο καταδικασμένος (Ikiru, Ιαπωνία, 1952)

Αψογο δράμα του Ακίρα Κουροσάβα που αναφέρεται στις τελευταίες μέρες ενός ανθρώπου (υπέροχος ο Τακάσι Σιμούρα), ο οποίος όταν μαθαίνει ότι πρόκειται να πεθάνει, βρίσκει νόημα στην υπόλοιπη ζωή του στη μετατροπή ενός σκουπιδότοπου σε παιδική χαρά. Σπουδαίο έργο κοινωνικής συνείδησης και γνήσιου ουμανισμού, το οποίο ξεφεύγοντας από τα σύνορα της Ιαπωνίας, έχει την ικανότητα να μας αφορά ακόμη όλους. Αργυρή Αρκτος στο φεστιβάλ του Βερολίνου.

AΘHNA: ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ – ΑΣΤΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο Πύργος του Downton (Downton Abbey, Αγγλία, 2019)

Καλοφτιαγμένη αλλά εν τέλει πληκτική κινηματογραφική μεταφορά της ομότιτλης σειράς της τηλεόρασης, στην οποία σίγουρα αυτή η αντιπαράθεση αριστοκρατίας – χαμηλής τάξης στην Αγγλία της δεκαετίας του 1920 λειτουργούσε καλύτερα. Οι φαν της ταινίας μπορεί και να συμμετάσχουν στο κλίμα της, οι υπόλοιποι θα κοιτάζουν το ρολόι τους για το πότε θα τελειώσει. Σε σκηνοθεσία Μάικλ Ενγκλερ, με τους Μάθιου Γκουντ, Χιου Μπόνβιλ, Ιμέλντα Στόντον και Μάγκι Σμιθ σε μοιρασμένους ρόλους. Στη φωτογραφία αριστερά σκηνή από την ταινία.

AΘHNA: NANA – ODEON IΛΙΟΝ – TOWN CINEMAS – VILLAGE MALL – VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ – VILLAGE ΡΕΝΤΗ – VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ – WESTCITY – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON MAΚEΔONIA – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – VILLAGE COSMOS κ.α.

OYTE KΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Η έπαυλη με τα μυστικά (La Quietud, Αργεντινή, 2018)

Η άφιξη έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας μιας όμορφης κοπέλας (Μπερενίς Μπεζό) στην έπαυλη της οικογένειάς της έξω από το Μπουένος Αϊρες δημιουργεί ένταση ανάμεσα στην αδελφή (Μαρτίνα Γκουσμάν) και στη μητέρα της (Γκρασιέλα Μπόρχες). Ολα οφείλονται στις σκιές του παρελθόντος, τις οποίες ο σκηνοθέτης Πάμπλο Τραπέρο φωτίζει με έξυπνο τρόπο δίνοντας έμφαση στον ερωτισμό και στη φυσική ομορφιά των δύο αδελφών (αριστερά στη φωτογραφία οι Μπερενίς Μπεζό και Μαρτίνα Γκουσμάν).

AΘHNA: ΕΛΛΗ – ΔΑΝΑΟΣ – ΔΙΑΝΑ – ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – ΑΝΟΙΞΙΣ – ΑΡΤΕΜΙΣ – ΑΚΤΗ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ: ΑΛΕΞ

Ο φύλακας άγγελος έπεσε (Angel has fallen, ΗΠΑ, 2019) του Ρικ Γουόμαν Γουόου. O Τζέραρντ Μπάτλερ επανέρχεται στον ρόλο του μυστικού πράκτορα Μάικ Μπάνινγκ (τον υποδύθηκε στις ταινίες «Ο Ολυμπος έπεσε» και «Το Λονδίνο έπεσε») και καλείται να ξεκαθαρίσει το όνομά του καθότι είναι ο Νο1 ύποπτος για μια πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κατά της ζωής του αμερικανού προέδρου (Μόργκαν Φρίμαν). Πια ποπ κορν ταινία της σειράς, αφελές σενάριο αλλά καλές σκηνές δράσης.

AΘΗNA: ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΑΡΚΑΔΙΑ – ΝΙΡΒΑΝΑ – ΑΕΛΛΩ – ΧΛΟΗ – ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ODEON ΙΛΙΟΝ – WEST CITY – ΦΛΕΡΙ – ΝΑΝΑ – TOWN CINEMAS – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – CINEMA ONE

ΣΤΑ ΥΠΟΨΗ

Για χωρίς λόγους (Ελλάδα, 2019)

Ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη, που παίχθηκε με επιτυχία πριν από μερικούς μήνες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και ως τις 18 του μηνός προβάλλεται καθημερινά και σε διαφορετικές ώρες στον κινηματογράφο Διάνα στο Μαρούσι. Αφορά την περιπέτεια της ζωής τού συγγραφέα, δημοσιογράφου και μουσικού Γιώργου Μανιάτη (πέθανε πέρυσι σε ηλικία 79 ετών), ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που έγραψαν για τις θηριωδίες των Γάλλων στην Αλγερία, όπου βρέθηκε ο ίδιος ως λεγεωνάριος στα 18 του.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024