Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Περιφέρεια Αττικής η διαχείριση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Στην Περιφέρεια Αττικής η διαχείριση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Έπειτα από απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη «αλλάζει χέρια» η διαχείριση του πάρκου - Τι ανέφερε ο κ. Πατούλης για τους όμορους δήμους.

Στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα της διαχείρισης του μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε ότι οι όμοροι δήμοι Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού θα συμμετέχουν στη διαχείριση, έχοντας ορατό και διακριτό ρόλο.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης, πέραν των κ. Χατζηδάκη και Πατούλη, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος και ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού Σ. Τσίρμπας.

Εκεί, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρόκειται για μία απόφαση στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης, πράγμα που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής εστίασε στην ανάγκη να δοθούν πόροι παράλληλα με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων προκειμένου, όπως ανέφερε, να είναι εφικτός ο στόχος της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης του Πάρκου και σημείωσε: «Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διαδικασία αξιοποίησης του Πάρκου προκειμένου να γίνει ένα «κόσμημα» για την Αττική και τους πολίτες της».

Ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα στηριχθεί χρηματοδοτικά, για τη διαχείριση του Πάρκου και πρόσθεσε πως το υπουργείο θα συνδράμει υποστηρικτικά, όπου απαιτείται.

Sports in

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε ότι θα κάνει αν δεν πάει Final 4 το «τριφύλλι»

Ο Τούρκος προπονητής δήλωσε πως αν δεν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 θα φύγει από την ομάδα, θέλοντας να δείξει ουσιαστικά την μεγάλη πίστη που έχει στην πρόκριση επί της Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024