Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώην Διοικητής Μόριας: Η συνύπαρξη τόσων πολλών ανθρώπων δημιουργεί προβλήματα

Πρώην Διοικητής Μόριας: Η συνύπαρξη τόσων πολλών ανθρώπων δημιουργεί προβλήματα

Ερωτηθείς αν οι άθλιες συνθήκες που κατά κοινή ομολογία επικρατούν στην Μόρια ήταν αυτές που προκάλεσαν την αποχώρησή του, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει

Για την παραίτηση του από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων μίλησε ο πρώην διοικητής Γ. Μπαλμπακάκης

Μιλώντας στον Ant1 και αναφερόμενους στους λόγους παραίτησης υπογράμμισε πως πρόκειται για «προσωπικό θέμα» που δεν του έδινε περιθώρια να συνεχίσει.

Όπως είπε ο Γ.Μπαλμπακάκης, πριν από την παραίτησή του είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείς αν οι άθλιες συνθήκες που κατά κοινή ομολογία επικρατούν στην Μόρια ήταν αυτές που προκάλεσαν την αποχώρησή του, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες κι οπωσδήποτε η συνύπαρξη τόσων πολλών ανθρώπων μέσα σε τόσο μικρό χώρο θα προκαλέσει προβλήματα μικροπαραβατικότητα», σημείωσε αναφερόμενος στο γεγονός ότι μέσα στη Μόρια, χωρητικότητας 3000 ανθρώπων διαβιούν πάνω από 10.000.

Σχετικά με τις φήμες για βιασμούς στον καταυλισμό, τις διέψευσε, λέγοντας πως «βιασμός στα 3 χρόνια που ήμουν εγώ διοικητής, δεν υπήρξε ποτέ. Μία φορά έγινε καταγγελία, η οποία δεν διαπιστώθηκε από γιατρό».

«Στεναχωριέμαι που φεύγω»

«Όταν είσαι άνθρωπος του πεδίου, δένεσαι με αυτούς τους ανθρώπους και είναι δύσκολο να φύγεις. Στεναχωριέμαι που φεύγω», επανάλαβε αναφερόμενος στην αποχώρησή του, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως «η Πολιτεία και βοηθούσε και βοηθά».

«Κάποιοι από τους πρόσφυγες που πήγαν στην Νέα Καβάλα επέστρεψαν μόνοι τους στη Μόρια», είπε ο πρώην διοικητής εξηγώντας ότι, «μπορούν να επιστρέψουν. Είμαστε σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία για να υπάρξουν περιορισμοί».

«Δύο οικογένειες επέστρεψαν. Δεν είναι πολλοί, αλλά για μένα είναι αρκετοί», συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως «δεν είναι κάτι καινούριο, συμβαίνει συχνά. Άλλος επέστρεψε από διαμέρισμα στα Χανιά».

Αναφορικά με τις ΜΚΟ που δρουν στον τομέα του προσφυγικού, ο Γ.Μπαλμπακάκης είπε πως «οι ΜΚΟ που έχουν την έγκριση του υπουργείου, ελέγχονται πλήρως», για να σημειώσει ότι «μας έχουν βοηθήσει».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024