Παράταση της ρύθμισης των οφειλών μέχρι 31.12.2019 προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τους μη μισθωτούς και τους αγρότες που βρίσκονται στο δεύτερο στάδιο για υποβολή αίτησης στο ΚΕΑΟ

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που τέθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει αλλαγές στην ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία, ορίζοντας ότι η αίτηση στο ΚΕΑΟ (δεύτερη φάση) μπορεί να γίνει μέχρι 31.12.2019.

Συγκεκριμένα προβλέπει παράταση της ρύθμισης των οφειλών μέχρι 31.12.2019 προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τους μη μισθωτούς και τους αγρότες που βρίσκονται στο δεύτερο στάδιο για υποβολή αίτησης στο ΚΕΑΟ.

Ειδικότερα η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος υποβάλλεται έως 30.9.2019.

Ωστόσο για τους οφειλέτες μη μισθωτούς και οφειλέτες του ΟΓΑ όπου η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση περιλαμβάνει δύο στάδια οι οφειλέτες μπορούν να κάνουν την αίτηση στο δεύτερο στάδιο και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι 31.12.2019.

Ειδικότερα στο πρώτο στάδιο ζητείται ο προσδιορισμός της οφειλής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ και στο δεύτερο στάδιο γίνεται διαβίβαση της προσδιοριζόμενης οφειλής στο ΚΕΑΟ, όπου υποβάλλεται νέα αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ. Άρα οι ασφαλισμένοι οφειλέτες μπορούν να κάνουν την αίτηση στον ΕΦΚΑ μέχρι 30/9 και στην συνέχεια μέχρι 31.12.2019 μπορούν να κάνουν την αίτηση στο ΚΕΑΟ για να προχωρήσουν την ρύθμιση.

Ειδικότερα, στο πολυνονοσχέδιο αναφέρεται:

«Καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση

Στο άρθρο 13 του ν. 4611/2019 όπως ισχύει προστίθεται η παράγραφος 2 και διαμορφώνεται ως εξής:

1. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος υποβάλλεται έως 30.9.2019.

2. Ειδικότερα για τους οφειλέτες των άρθρων 2 και 3 όπου η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση περιλαμβάνει δύο στάδια, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 παρ. 3 του παρόντος νόμου, η ως άνω καταληκτική ημερομηνία αφορά στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ (1ο στάδιο). Στις περιπτώσεις αυτές η υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει και μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ και εφόσον υποβληθεί η αίτηση (2ο στάδιο) για την υπαγωγή στην ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβληθεί μετά την 31-12-2019»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr