Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Α. Γεωργιάδης στο One Channel: Aρχές του 2020 μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Α. Γεωργιάδης στο One Channel: Aρχές του 2020 μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Για το χαρτοφυλάκιό του και τις επενδύσεις που ξεμπλόκαρε η κυβέρνηση της ΝΔ, τo ενδεχόμενο διενέργειας εξεταστικών επιτροπών, την υπόθεση Novartis και τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε στην εκπομπή One Direct ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το χαρτοφυλάκιό του και τις επενδύσεις που ξεμπλόκαρε η κυβέρνηση της ΝΔ, τo ενδεχόμενο διενέργειας εξεταστικών επιτροπών, την υπόθεση Novartis και τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε στην εκπομπή One Direct ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δείτε τι λέει ο διεθνής τύπος. Η Ελλάδα έχει γίνει παγκοσμίως ο hot προορισμός επενδύσεων. Το πόσο ταμείο θα κάνουμε από όλα αυτά βέβαια, θα το δούμε στο τέλος» είπε αναφερόμενος στις δυνατότητες τις χώρας μας και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει μέρα που δεν έχω ένα ή δύο τεράστια οικονομικά funds που θέλουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα κάνουν μακροχρόνιες επενδύσεις στην Ελλάδα».

«Σήμερα συναντήθηκα με εκπροσώπους μιας τεράστιας αμερικάνικης βιομηχανίας αλλά και με μια τεράστια επενδυτική φίρμα για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας» εξήγησε.

«Σπάνια κατάφερναν να συναντήσουν κάποιον από τις προηγούμενες ηγεσίες»

Αναφερθείς στις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου υπογράμμισε πως «όσοι μπαίνουν στο γραφείο μου μού λένε ότι επιδίωκαν επαφές με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, αλλά σπάνια κατάφερναν να συναντήσουν κάποιον».

«Την προηγούμενοι εβδομάδα ήρθαν στο γραφείο μου δύο Αμερικάνοι. Αυτό που βλέπουμε γύρω μας είναι μαγεία» είπαν για τη χώρα μας. Αυτοί σκοπεύουν να φέρουν στην Ελλάδα περίπου πέντε δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί θα προκληθεί ανάπτυξη στο Real Estate» σημείωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα των επενδύσεων. Ακολούθως, ο υπουργός μίλησε για το Ελληνικό.

«Σε μία εβδομάδα το πράσινο φως για το Ελληνικό»

«Σε μια εβδομάδα θα ξεμπλοκάρει το Ελληνικό, είχε πει προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης. Από τις αρχές του επόμενου χρόνου, ρεαλιστικά, οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό. Πρόκειται για μια επένδυση που συνολικά θα προσεγγίσει τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ. Όλες οι Τράπεζες στην Ελλάδα ψάχνουν να βρουν έργα τέτοιου τύπου. Μακροχρόνια, με αξιόπιστο επενδυτή και σταθερό επιτόκιο» τόνισε σχετικά.

Στρέφοντας την προσοχή του στην υπόθεση Eldorado Gold διευκρίνισε πως «Σκουρλέτης και Σταθάκης, αποφάσισαν να μην εγκρίνουν την έκδοση τριών αδειών της εταιρείας Eldorado Gold, γιατί έτσι γουστάρανε.

Η εταιρεία πήγε στη διαιτησία, κέρδισε τη διαιτησία. Αυτοί πάλι αρνούνταν να βγάλουν άδειες. Η εταιρεία πήγε στο ΣτΕ, και δικαιώθηκε. Αν η Eldorado Gold, πάει δικαστικά το Ελληνικό Δημόσιο, θα πληρώσουν αυτοί από την τσέπη τους;».

«Αυτή είναι καραμπινάτη απιστία, καραμπινάτη. Για πολιτικούς λόγους, εις γνώση τους, αποφάσισαν να βλάψουν τους Έλληνες φορολογούμενους» σχολίασε και πρόσθεσε πως «δε θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο. Αλλά κάποτε στην πολιτική θα πρέπει να υπάρχει και ευθύνη. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου τα Ειδικά Δικαστήρια. Αυτά είναι κοινοβουλευτική αρμοδιότητα. Εξάλλου, η Ανάπτυξη και οι Επενδύσεις θέλουν χαρά, όχι φασαρίες» συμπλήρωσε.

Άδωνις Γεωργιάδης για υπόθεση Novartis

Κάνοντας μια αναδρομή στα τεκταινόμενα του πρώτου εξαμήνου του 2015 επεσήμανε πως «ότι υπάρχει στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ποινικά, έχει αποσβεστεί. Αν έρθει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στη Βουλή, προσωπικά θα την ψήφιζα».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis απάντησε πως «εάν πράγματι ο κ. Σαμαράς κατονόμασε αυτούς που θεωρεί τους αρχιτέκτονες της σκευωρίας και υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης, η εισαγγελία θα παραπέμψει το φάκελο στη Βουλή.

Όταν φτάσει ο φάκελος στη Βουλή, εκείνη θα ασχοληθεί με το θέμα. Δεν μπορώ να δεχθώ να μείνει αδιερεύνητο το θέμα. Αλλά αν δεν υπάρχουν πολιτικές εμπλοκές, δε θέλω να πάει κανείς Ειδικό Δικαστήριο.

Επειδή δηλαδή εμένα με έμπλεξαν δυόμιση χρόνια, δε θέλω να δω κάποιους να ταλαιπωρούνται. Πάντως, είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία να μείνει η υπόνοια ότι μια κυβέρνηση χρησιμοποιεί ψευδομάρτυρες και άλλα μέσα για να βλάψει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

«Θα ζητήσουμε μείωση πλεονασμάτων, αφού ανεβάσουμε την αξιοπιστία της χώρας»

Για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων υποστήριξε ότι θα τη ζητήσουμε, αφού «πρώτα κάνουμε μεταρρυθμίσεις και θα ανεβάσουμε την αξιοπιστία της χώρας. Αυτό λέγαμε προεκλογικά, αυτό κάνουμε. Αν δεν γίνει νωρίτερα από το 2022 η μείωσή του, η στρατηγική μας δεν θα είναι επιτυχημένη».

Σχετικά με την διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία, η οποία θα προβλέπεται ύστερα από άκαρπες διαδικασίες «θα απαιτεί 151 ψήφους στην Τρίτη ψηφοφορία. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί κάποιος να διαλύσει τη Βουλή για αυτό το θέμα. Αυτό συνέβη δύο φορές: το 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου και το 2014 από τον Αλέξη Τσίπρα».

Όσον αφορά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον επόμενο ΠτΔ απάντησε πως «δεν γνωρίζω ποιο πρόσωπο πρόκειται να προταθεί. Προσωπικά θα ψηφίσω αυτόν που το κόμμα μου θα αποφασίσει να ψηφίσουμε. Είναι προνομία του κ. πρωθυπουργού να αποφασίσει ποιον θέλει να υποστηρίξει».

Τέλος μίλησε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Και πριν κυρωθεί η Συμφωνία αλλά και προεκλογικά, είχαμε πει πως εφόσον κυρωθεί, έχει χαρακτήρα διεθνή και δε γίνεται να παραβιασθεί. Είχαμε πει ότι θα τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα.

Όμως, φυσικά θα προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε, με όποια ευκαιρία δοθεί. Ειδικά την εθνικότητα και την γλώσσα» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024