Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai 45 Concept: Το παρελθόν δείχνει το μέλλον των Κορεατών στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Hyundai 45 Concept: Το παρελθόν δείχνει το μέλλον των Κορεατών στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Με μια μετα-ρετρό σχεδιαστική μελέτη την οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η Hyundai δίνει το γοητευτικό στίγμα του σχεδιαστικού της μέλλοντος.

Ένα πρωτότυπο μοντέλο-σχεδιαστική μελέτη με τα διακριτικά 45 το οποίο αποσκοπεί στην αποτύπωση της αισθητικής κατεύθυνσης όσο και του ηλεκτροκίνητου μέλλοντος της κορεατικής φίρμας.

Το 45 δημιουργήθηκε προς τιμήν των 45 χρόνων από την εμφάνιση του πρώτου αυτοκίνητου το οποίο εξέλιξε εξολοκλήρου η Hyundai αντλώντας επιρροές από το Pony Coupe Concept του 1974 όσο και από το ομώνυμο μοντέλο παραγωγής, το οποίο οι Κορεάτες μετουσίωσαν σε ένα γοητευτικό fastback με ρετρό στοιχεία όπως προδίδουν λεπτομέρειες μεταξύ των οποίων τα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων και χαρακτηριστικές πτυχώσεις υπό γωνία 45 μοιρών.

Εκτός από το παρελθόν τους, οι Κορεάτες υποστηρίζουν επίσης ότι άντλησαν επιρροές από το αεροσκάφη της δεκαετίας του ’20. Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο για το status του συγκεκριμένου μοντέλου δεν λείπουν και οι τεχνολογικές εκκεντρικότητες όπως οι κάμερες αντί εξωτερικών καθρεφτών οι οποίες ενσωματώνουν ένα καινοτόμο σύστημα καθαρισμού που έγκειται σε περιστρεφόμενα βουρτσάκια τα οποία φροντίζουν  οι φακοί να παραμένουν πάντα καθαροί.

Το εσωτερικό έχει τη λογική του lounge και επενδύεται από υλικά όπως το ξύλο και το ύφασμα ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο δίπτυχο εργονομίας-άνεσης όπως προδίδουν τα περιστρεφόμενα καθίσματα και οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες. Στο εξωτερικό, φιλοξενείται μια οθόνη η οποία ενημερώνει τους επιβαίνοντες για τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας και την εναπομείνασα αυτονομία.

Αν και η Hyundai δεν ανακοινώνει προδιαγραφές για το ηλεκτρικό σύνολο, φροντίζει να σημειώσει ότι το ιδιάζον πρωτότυπο έχει ως αφετηρία μια αρχιτεκτονική τύπου «skateboard» όπου οι μπαταρίες τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα προς όφελος μεγαλύτερης ευρυχωρίας. Φυσικά, κατά το όραμα της κορεατικής φίρμας το Concept 45 είναι πλήρως αυτόνομο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024