Ο Ανδρέας Δρυμιώτης, ένα όνομα που είναι συνώνυμο των εκλογικών αποτελεσμάτων αναλαμβάνει σύμβουλος (και μέλος της Επιτροπής Σοφών) του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και συγκεκριμένα του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη. Είναι ο άνθρωπος που είχε προβλέψει εγκαίρως τη νίκη και την αυτοδυναμία της ΝΔ, προβλέποντας ότι στις εκλογές η ΝΔ θα πάρει πάνω από 38%.

Ετσι μετά τον πρώην πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ιλβες, που κατάφερε να μετατρέψει την χώρα του ως την «πιο προηγμένη ψηφιακή κοινωνία στον κόσμο» που ήταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε ως σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Kυριάκου Πιερρακάκη στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, έρχεται να προστεθεί και το όνομα του κ. Δρυμιώτη.
Η Επιτροπή Σοφών ή Εμπειρογνωμόνων  θα συντάξει την «ψηφιακή βίβλο», δηλαδή την στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού. Στόχος του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί  σύντομα, το πολύ έως το τέλος του χρόνου προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διεθνές δίκτυο επαφών, το οποίο θα προσφέρει πρόσβαση σε εταιρείες, ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, στις προτεραιότητες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η απλούστευση των διαδικασιών, η διαλειτουργικότητα, η κυβερνοασφάλεια, αλλά και το να «επενδύσει» στο οικοσύστημα των start up επιχειρήσεων (που προβλέπονται στο Αναπτυξκιακό- Επενδυτικό νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή).

Γράψτε το σχόλιο σας