Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης: Ασχολούμαστε με επενδύσεις σοβαρών επιχειρηματιών

Γεωργιάδης: Ασχολούμαστε με επενδύσεις σοβαρών επιχειρηματιών

«Αν όλα αυτά που τώρα τα έχουμε ξεκολλήσει πάρουν όλα μαζί μπρος, θα γίνει κοσμογονία στην Ελλάδα. Και θα πάρουν, είμαι πολύ αισιόδοξος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

«Όλες οι επενδύσεις με τις οποίες ασχολούμαστε είναι επενδύσεις πραγματικών και σοβαρών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν φτιάξει σχήματα με μεγάλη χρηματοδότηση και τραπεζική και ιδιωτική. Αν όλα αυτά που τώρα τα έχουμε ξεκολλήσει πάρουν όλα μαζί μπρος, θα γίνει κοσμογονία στην Ελλάδα. Και θα πάρουν, είμαι πολύ αισιόδοξος», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Aυτό ανέφερε σε συνέντευξή που παραχώρησε, σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM 104,6.

Για το τι παρέλαβε η κυβέρνηση όσον αφορά το Ελληνικό και τις υπόλοιπες επενδύσεις ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρήκε χειρότερη κατάσταση από αυτό που είχε εκτιμήσει αρχικά.

Η δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη για το Ελληνικό

«Στο Ελληνικό, η εικόνα που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση για περίπου ένα χρόνο ότι τον άλλο μήνα μπαίνουν οι μπουλντόζες, ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Στον τομέα των επενδύσεων, γενικότερα, τα βρήκαμε πολύ χειρότερα απ’ ότι περιμέναμε καθώς ήταν τελείως «κολλημένες» σε όλα τα επίπεδα. Θυμάμαι ακόμα τον κ. Τσακαλώτο που έλεγε «θα κάνουν ουρά οι επενδυτές, δεν θα έχουμε τι να τους κάνουμε».

Και τελικά, όπως απεδείχθη, ο κ. Τσακαλώτος δεν έβλεπε απολύτως κανέναν επενδυτή. Αυτό που ακούω ασταμάτητα από όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, είναι «επιτέλους, βρήκαμε κάποιον να μιλάμε». Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί όταν μιλάς με τον άλλο μαθαίνεις τι πρόβλημα έχει και προσπαθείς να του το λύσεις. Γι’ αυτό βλέπετε μεγάλη κινητικότητα».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις Προκαταρκτικές – Εξεταστικές Επιτροπές ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:

«Όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, οι Προκαταρκτικές ή Εξεταστικές Επιτροπές, δεν είναι πρωτοβουλία της κυβερνήσεως, είναι κοινοβουλευτική διαδικασία. Αυτή θα πρέπει να είναι κοινοβουλευτική διαδικασία ψυχρή, χωρίς ένταση πάθους και εικόνα αντεκδίκησης. Καμία σχέση και μακριά από εμάς όλα αυτά. Αλλά με τη θεσμικότητα που επιβάλλει το Σύνταγμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024