Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απολογισμός Μητσοτάκη για το πρώτο δίμηνο: Η ελπίδα φαίνεται στα πρόσωπα των Ελλήνων

Απολογισμός Μητσοτάκη για το πρώτο δίμηνο: Η ελπίδα φαίνεται στα πρόσωπα των Ελλήνων

Στις πρώτες μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βήμα της ΔΕΘ ως πρωθυπουργός.

Στις πρώτες μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βήμα της ΔΕΘ ως πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η χώρα ακριβώς δύο μήνες μετά τις εκλογές έχει γυρίσει σελίδα. «Και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στα πρώτα, ριζοσπαστικά μέτρα αυτής της κυβέρνησης. Δεν εκδηλώνεται απλά στην ταχύτητα και στην αποτελεσματικότητά της» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο φαίνεται, πάνω από όλα, στα αισιόδοξα πρόσωπα των Ελλήνων. «Είναι αυτοί που πρώτοι αισθάνονται ότι κάτι άλλαξε στην πατρίδα μας» τόνισε.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι δεν έγινε η ζωή των Ελλήνων καλύτερη μέσα σε δύο μήνες, αλλά ότι «μπαίνουν όμως, λιθαράκι λιθαράκι, τα θεμέλια για την αναγέννηση της χώρας», ενώ κάλεσε τους πολίτες σε «μία Συμφωνία Δημιουργίας. Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος. Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου, η οποία θα τηρηθεί με σαφές χρονοδιάγραμμα και μεθοδική δουλειά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πρώτα μέτρα που προχώρησε η νέα κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι μεταξύ των οποίων υπήρχαν «μεγάλες παγίδες» σε όλους τους τομείς, όπως το μεταναστευτικό, η ΔΕΗ, η Δικαιοσύνη και οι Ανεξάρτητες Αρχές.

«Και αν κάποτε μιλούσαμε για υποσχέσεις ενός προγράμματος «100 ημερών», τώρα ζούμε χειροπιαστά αποτελέσματα ενός προγράμματος… 1.000 ωρών» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «μέσα σε τόσες μόνο ώρες λύθηκαν προβλήματα που χρόνιζαν για μήνες ή και χρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις που προχώρησε η κυβέρνηση για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και του οικονομικού κλίματος της χώρας.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως εντοπίστηκαν και «πάγωσαν» οι υψηλές και προκλητικές συντάξεις, εφαρμόστηκε ένα νέο βελτιωμένο σύστημα των 120 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές -ανακουφίζοντας εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ξεμπλόκαραν επενδύσεις και προωθούνται αποκρατικοποιήσεις, μπήκε μπροστά και το σχέδιο ανάταξης της ΔΕΗ, ενώ ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, τα capital controls αποτελούν οριστικά παρελθόν.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κοινωνία είδε ξανά το κράτος στο πλευρό της, σημειώνοντας ότι απομακρύνθηκε σε χρόνο-ρεκόρ η καύσιμη ύλη από το Μάτι, ενώ προωθείται άμεσα η ανάπλαση της περιοχής, ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112», τα ογκολογικά φάρμακα χορηγούνται απ’ ευθείας σε κλινικές –βελτιώνοντας την καθημερινότητα των ασθενών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε επίσης την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων πολιτών που δεν μπορούσαν να πάρουν μία άδεια οδήγησης, καθώς και την κατάργηση του «φακελώματος» των εργαζομένων από αναχρονιστικές και παράλογες ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024