Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαιρινή εικόνα της «γαλάζιας τετραετίας»

Καλοκαιρινή εικόνα της «γαλάζιας τετραετίας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά που εξελίσσονται στην πολιτική σκηνή και γίνονται με μοναδικό κριτήριο την επικοινωνία της εικόνας μιας φρέσκιας, ζωηρής και υπερκινητικής κυβέρνησης σύντομα θα δώσουν τη θέση τους σε μια ουσιαστική πολιτική

Στις 7 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται ακριβώς δύο μήνες από την πολιτική αλλαγή που συνετελέσθη στις 7 Ιουλίου.

Σε αυτό το δίμηνο, με την απόμακρη διάθεση και την άνεση να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα που έδωσαν οι διακοπές στους περισσότερους, φάνηκαν πολλά – τόσο πολλά που δημιουργούν μια εικόνα πώς θα κυλήσει η «γαλάζια τετραετία».

Πρώτα απ’ όλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανήλθε, είναι εδώ. Στους σεισμούς, στην τραγωδία της Χαλκιδικής, στις φωτιές της Εύβοιας, στα Εξάρχεια, είναι παντού. Είναι προσωποποιημένο το κράτος…

Σε τέτοιο σημείο που κυκλοφόρησαν μέχρι και τα πρώτα ανέκδοτα για το φιάσκο του αποκλεισμού της Σαμοθράκης, όπως «μα δεν ήταν στις αρμοδιότητες του Χρυσοχοΐδη, ποιος να το προβλέψει!».

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν πουθενά. Ολοι έλειπαν σε διακοπές, άλλοι στα νησιά, άλλοι στο εξωτερικό, άλλοι στα βουνά… Πολλοί επέλεξαν να πάνε στην Τουρκία. Για να ξεκουραστούν, να ξεπεράσουν την ήττα, να ξεχάσουν, να σκεφτούν τι θα κάνουν (κάτι που μόνοι αυτοί γνωρίζουν).

Μόνο ταμπέλα δεν έβαλαν στην Κουμουνδούρου, όπως κάποτε οι χειμερινοί κινηματογράφοι, «Ραντεβού τον Σεπτέμβριο».

Τρίτον, ευτυχώς βέβαια για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που οι Νεοδημοκράτες – όλο το επιτελείο, κυβέρνηση, υπουργοί, σύμβουλοι που έμειναν στην Αθήνα και οι συνεργαζόμενοι επικοινωνιολόγοι – από κεκτημένη ταχύτητα σε κάθε απόφαση που έπαιρναν, κάθε δήλωση ή κίνηση που έκαναν ακόμη και στις διακοπές τους, μας θύμιζαν ότι υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιξε για τις απολύσεις εργαζομένων τον Ιούλιο γιατί οι εργοδότες θύμωσαν με την υποχρέωση να αιτιολογούν τον λόγο απόλυσης των εργαζομένων. Ευτυχώς ο Γιάννης Βρούτσης ακύρωσε τη σχετική νομοθετική υποχρέωση κατακεραυνώνοντας την αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που έχουν απαξιωθεί τα ΑΕΙ με την «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ και την εισαγωγή μαθητών με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση, ακόμη και με λευκή κόλλα. Μόνο που η ΝΔ δεν ξέρει ή δεν μας λέει τι θέλει να κάνει.

Αρα ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει…

Τέταρτον, επιτέλους υπογράφονται οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις  (αυτές που θα χρειάζονταν μία εβδομάδα) για να ξεκινήσει το έργο του Ελληνικού, αλλά, όπως μας πληροφορούν, τώρα αυτό δεν θα γίνει πριν να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Μέσα σε αυτή την αγχώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει ότι έχει σχέδιο για τη χώρα – το οποίο προς το παρόν δεν βλέπουμε -, πέραν της τρέχουσας διαχείρισης της εξουσίας και απαλλαγής του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μοναδικό μέτρο ουσίας είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η συνεπής τήρηση των μεταμνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας (έστω κι αν προεκλογικά η ΝΔ τις ξόρκιζε) από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ακόμη και πλήρης άρση των capital controls, μια απόφαση-σταθμός για την οικονομία, ήταν πράγματι δρομολογημένη από τους θεσμούς και κατάλληλα προετοιμασμένη από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον συγκάτοικό του στην Οξφόρδη, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος συνεχίζει ακλόνητος…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά που εξελίσσονται στην πολιτική σκηνή και γίνονται με μοναδικό κριτήριο την επικοινωνία της εικόνας μιας φρέσκιας, ζωηρής και υπερκινητικής κυβέρνησης σύντομα θα δώσουν τη θέση τους σε μια ουσιαστική πολιτική αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Και ακόμη ότι οι «γαλάζιες» ιδέες δεν εξαντλήθηκαν στην αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας ως λύση σωτηρίας της ΔΕΗ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024