Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Φινλανδία αποτελείωσε την ανήμπορη Ελλάδα

Η Φινλανδία αποτελείωσε την ανήμπορη Ελλάδα

Η Φινλανδία έριξε τη χαριστική βολή (1-0) στην Ελλάδα που χάνει το τρένο της πρόκρισης για τα τελικά του Euro 2020

Μετά τις ήττες από Ιταλία και Αρμενία στο ΟΑΚΑ, η Ελλάδα δέχτηκε και τη χαριστική βολή από τη Φινλανδία στο Τάμπερε (1-0 με εύστοχο πέναλτι του Τέεμου Πούκι) στο ντεμπούτο του Τζον Φαν’τ Σιπ.

Η Εθνική βρίσκεται πλέον στο -8 από τη δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου της και ουσιαστικά έχασε το τρένο της πρόκρισης για τα τελικά του Euro 2020. Είχαν προηγηθεί οι απουσίες μας από το Euro 2016 και το Μουντιάλ 2018.

Η εικόνα του ματς

Το πρώτο 20λεπτο του αγώνα ήταν… νεκρό από άποψη ευκαιριών, με την κατοχή της μπάλας να είναι σχεδόν μοιρασμένη. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 28’ με ένα καλό σουτ του Ρόμπιν Λουντ το οποίο έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα, σε μία φάση όπου η μεσαία γραμμή είχε πολλά κενά.

Η δεύτερη καλή ευκαιρία των Φινλανδών ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Τεέμου Πούκι βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, ωστόσο ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Μπάρκας να μην έχει κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Η Ελλάδα δήλωσε την… παρουσία της στον αγώνα στο 31’, με τον Μπουχαλάκη να βγάζει ωραία μπαλιά, τον Κουλούρη να πιάνει το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά, η «γαλανόλευκη» απείλησε ξανά με ένα μακρινό σουτ του Σταφυλίδη, το οποίο μπλόκαρε με δυσκολία ο Χράντεσκι. Τίποτα άλλο αξιοσημείωτο δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο, από το οποίο δεν έχουμε να θυμόμαστε και πολλά.

Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, δεν μπήκε καθόλου καλά για την ομάδα του Φαν’τ Σιπ. Η προειδοποίηση ήρθε από ένα καλό σουτ του Σπαρβ, το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα, στο 50’.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της Φινλανδίας. Ο Κουρμπέλης έκανε… χαζό πέναλτι στον Καμάρα, ο Πούκι ανέλαβε την εκτέλεση και ο επιθετικός της Νόργουιτς νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0 των γηπεδούχων.

Από εκεί και έπειτα δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ και την Εθνική μας ουσιαστικά να αποχαιρετά από πολύ νωρίς το Euro 2020.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα, 4-4-2): Χράντεσκι, Ραϊτάλα, Αρατζούρι, Τοΐβιο, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (Σούλερ 90+3′), Πούκι (Καριαλάινεν 85’), Τουόμινεν (Γένσεν 87’)

ΕΛΛΑΔΑ (Γιον Φαν’τ Σιπ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Τοροσίδης (Μπακάκης 70’), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μασούρας, Βρουσάι, Κολοβός (Πέλκας 60’), Κουλούρης (Παυλίδης 76’)

Σκόρερ: Πούκι (52’)

Κίτρινες: Σπαρβ (57’), Καμάρα (73’)- Τοροσίδης (39’), Κουρμπέλης (45+1’), Πέλκας (66’), Παυλίδης (90+2′)

Κόκκινες: –

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 10ου ΟΜΙΛΟΥ:

Την Κυριακή (8/9, 21:45) θα αντιμετωπίσουμε στο ΟΑΚΑ το Λιχτενστάιν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024