Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι ο ιθύνων νους της Team USA. Για πολλούς μάλιστα είναι και το… αστέρι της αμερικανικής Εθνικής ομάδας λόγω της απουσίας των σούπερ σταρς.
Ο 70χρονος κόουτς των Σπερς, έχει το προσωνύμιο «Σοφός» και όχι άδικα μιας και πρόκειται από τις πιο σεβάσμιες μπασκετικές φιγούρες των ΗΠΑ.
Οι συνεντεύξεις του πάντα παρουσιάζουν ενδιαφέρον αφού έχει άποψη και δεν διστάζει τα την εκφράσει. Όπως έκανε σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και το πώς βιώνει τις μάχες της Team USA στο Παγκόσμιο της Κίνας σε αντιπαράθεση με τα ματς του ΝΒΑ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Πόποβιτς:
«Οι παίκτες από το εξωτερικό που παίζουν στο ΝΒΑ είναι προφανώς καλοί, αλλιώς δεν θα ήταν εκεί. Όσον αφορά τους καλούς παίκτες, ο Γιάννης είναι πολύ ξεχωριστός. Αλλά όταν παίζουν για τη χώρα τους, μας αρέσει να λέμε πως οι ΝΒΑers γίνονται σούπερ ήρωες!
Έρχονται κοντά και μέσω της σχέσης τους και της αντίληψής τους για το παιχνίδι, φτιάχνεται μια ομάδα που ο ένας ερωτεύεται τον άλλον, απολαμβάνουν να παίζουν μαζί. Πολλοί από αυτούς έχουν μεγαλώσει μαζί κι έχουν περάσει αρκετό καιρό παίζοντας μαζί και μπορείς να το δεις αυτό.
Όσον αφορά την προετοιμασία, κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Στο ΝΒΑ, ξέρεις κάθε βράδυ τα καλά και τα κακά κάθε ομάδας. Αλλά εδώ, κάθε ομάδα έχει διαφορετικό τρόπο που παίζει, οπότε είναι απόλαυση και πρόκληση μαζί, επειδή με κάθε ομάδα έχεις διαφορετικό… πόλεμο. Είναι πολύ ενδιαφέρον».
Η απόφαση σηματοδοτεί μια ιστορική στροφή για την Ελβετία που είχε ταυτιστεί με την απόλυτη απαγόρευση των αγώνων, απόρροια μιας τραγωδίας που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία του motorsport.
Είναι Μάιος του 1980 και οι Άγγλοι παρακολουθούν από κοντά για πρώτη φορά τον άνθρωπο που θα τους στερήσει το Μουντιάλ έξι χρόνια αργότερα, τον 19χρονο τότε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Μιχάλη Γρηγορίου για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον μεγάλο του στόχο.