Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQ Concept: Ηλεκτροκίνηση κορυφήS

Mercedes EQ Concept: Ηλεκτροκίνηση κορυφήS

Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά εικόνων για την πρωτότυπη τετράθυρη πρόταση που θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης καθιστώντας σαφείς τις υψηλές τεχνολογικές της προθέσεις για το μέλλον της S-Class, ηλεκτροκίνητης ή μη.

Μετά το πρώτο λακωνικό teaser για το πρωτότυπο όσο και ηλεκτρικό μοντέλο που θα μετουσιωθεί στο μέλλον στο ηλεκτροκίνητο alter ego της S-Class, η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά νέων εικόνων που αποτυπώνουν με σαφήνεια τη σχεδιαστική όσο και τεχνολογικά ενσυνείδητη κατεύθυνση στην οποία στοχεύει.

Το πρωτότυπο το οποίο προς το παρόν φέρει την ονομασία EQ Concept, έχει αναμφισβήτητα ευρύχωρο εσωτερικό με κυρίαρχα στοιχεία την τετραθέσια διάταξη και την μινιμαλιστική προσέγγιση. Η coupe γραμμή της οροφής δεν υπονομεύει τον χώρο καθ΄ύψος ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα της επιφάνειας της οροφής αποτελείται από γυαλί συντείνοντας στην αίσθηση ευρυχωρίας.

Ελλείψει μεσαίας κολώνας είναι σαφές επίσης ότι το πρωτότυπο διαθέτει αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες οι οποίες αποσκοπούν στη διευκόλυνση της πρόσβασης αλλά και στην δημιουργία μιας κομψότερης και ακατακερμάτιστης σιλουέτας.

Το φουτουριστικό πρωτότυπο δεν διαθέτει πλευρικούς εξωτερικούς καθρέπτες τους οποίους αντικαθιστά με κάμερες ενώ τα υποβραχιόνια των θυρών καταλαμβάνουν οθόνες μέσω των οποίων ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να διαχειριστούν τη δεδομένη πληθώρα εφαρμογών.

Σε ιδιότυπη οθόνη προβολής έχει μετατραπεί και η επιφάνεια του ταμπλό πίσω από το τιμόνι όπου προφανώς θα εμφανίζονται οι ζωτικές ενδείξεις που συνήθως φιλοξενούνται στον πίνακα οργάνων.

Ένα στοιχείο που αξίζει να συγκρατήσει κανείς είναι η παρουσία τιμονιού η οποία καταδεικνύει την πρόθεση της Mercedes-Benz να προσφέρει και στο απώτερο μέλλον τη δυνατότητα επιλογής στον οδηγό να… οδηγήσει. Φυσικά, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία ενός προηγμένου συστήματος αυτόνομης οδήγησης όπως επιβάλλει η φουτουριστική διάθεση του συγκεκριμένου πρωτοτύπου αλλά και οι κανόνες της εξέλιξης.

Σε ό,τι αφορά την ευμεγέθη οθόνη της κεντρικής κονσόλας η οποία φιλοξενεί τις λειτουργίες του infotainment όσο φουτουριστική και αν δείχνει, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους δοκιμαστικά πρωτότυπα της νέας γενιάς της S-Class τα οποία διαθέτουν αντίστοιχης λογικής και εξίσου επιβλητικών διαστάσεων οθόνη.

Όπως και να έχει με τα επιμέρους χαρακτηριστικά της σχεδίασης και της τεχνολογικής υπερπληθώρας του συγκεκριμένου πρωτοτύπου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αποτελεί προπομπό της EQS η οποία θα αποτελέσει στο μέλλον την ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα της Mercedes-Benz.

Σύμφωνα με τις πρώιμες διαθέσιμες πληροφορίες, η EQS θα έχει ως αφετηρία μια νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, εξελιγμένη εξαρχής με βάση τις ανάγκες του νέου ηλεκτρικού είδους και η οποία θα φιλοξενεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ ένα μπροστά και ένα πίσω τα οποία θα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα τετρακίνησης και ισχύ που θα ξεπερνά δεδομένα τους 406 ίππους της EQC.

Περισσότερα για το πρωτότυπο μοντέλο που θα αναλάβει να εισάγει την S-Class σε μια νέα εποχή θα μάθουμε από την έκθεση της Φρανκφούρτης όπου το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024