Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Χάρι, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις γιατί χρησιμοποιεί ιδιωτικά τζετ στα ταξίδια του, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου,  μια νέα τουριστική πρωτοβουλία για αλλαγές στα διεθνή ταξίδια, με στόχο ο τουρισμός να αποκτήσει βιώσιμο χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία Travalyst, που σχεδιάζεται για να βελτιώσει την περιβαλλοντική προστασία και να διευρύνει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων, επιχειρεί να κάνει την ταξιδιωτική βιομηχανία μια δύναμη του καλού, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έκαναν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με την πρωτοβουλία να έχει ήδη κερδίσει έχει την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών.

Δείτε ακόμα  – Χωριστοί δρόμοι για Ουίλιαμ-Κέιτ και Χάρι-Μέγκαν

«Το ταξίδι έχει την απαράμιλλη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους ανοιχτούς σε διαφορετικές κουλτούρες, νέες εμπειρίες και τους κάνει να εκτιμούν βαθιά αυτά που ο κόσμος μας έχει να προσφέρει», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι και συμπλήρωσε:

«Καθώς ο τουρισμός αυξάνεται αναπόφευκτα, έχει εξαιρετική σημασία να επιταχύνουμε την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών παγκοσμίως, όπως και να εξισορροπήσουμε αυτή την ανάπτυξη με τις ανάγκες του περιβάλλοντος και του τοπικού πληθυσμού».

Ο 35χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, που εγκαινιάζει την πρωτοβουλία του στο Άμστερνταμ, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες μέσων ενημέρωσης για υποκρισία, γιατί μετακινείτο με ιδιωτικά αεροσκάφη προκειμένου να παραστεί σε πρόσφατες υποχρεώσεις του, ενώ την ίδια ώρα εκφράζει ανησυχίες για το περιβάλλον.

Οι επικρίσεις του Τύπου έκαναν τον ‘Ελτον Τζον, τον οποίο ο Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν επισκέφθηκαν στο σπίτι του στη νότια Γαλλία για διακοπές ενός μήνα τον Αύγουστο, να αρχίσει την υπεράσπιση του ζεύγους κατά των διαστρεβλωμένων και κακόβουλων αφηγήσεων στον Τύπο.

«Για τη στήριξη της δέσμευσης του πρίγκιπα Χάρι όσον αφορά το περιβάλλον, εξασφαλίσαμε ότι η πτήση τους έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα κάνοντας την κατάλληλη συνεισφορά στο Αποτύπωμα Άνθρακα», έγραψε στο Twitter ο διάσημος τραγουδιστής.

«Σέβομαι πολύ και επικροτώ τη δέσμευση του Χάρι και της Μέγκαν στο φιλανθρωπικό έργο και καλώ τον Τύπο να πάψει αυτές τις αμείλικτες και αναληθείς δολοφονίες του χαρακτήρα τους που κατασκευάζονται με ψεύδη και δεξιοτεχνία σχεδόν σε καθημερινή βάση».

Δείτε ακόμα – Η ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα γίνεται μιούζικαλ

Πέρυσι οι 1,4 δισεκατομμύριο διεθνείς μετακινήσεις για τουρισμό και ταξίδια απέφεραν 8,8 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την ώρα που οι καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο το ταξίδι τους να έχει μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με έρευνα των ταξιδιωτών του Booking.com, το 71% θεωρεί ότι οι ταξιδιωτικές εταιρίες πρέπει να προσφέρουν πιο αειφόρες επιλογές ταξιδιών και το 68% τονίζει ότι είναι σημαντικό τα χρήματα που δαπανούν να επιστρέφουν στις τοπικές κοινότητες.

«Με τη συνεργασία με τις εταιρίες, τους καταναλωτές και τις κοινότητες, αρχικά θα εξερευνώνται λύσεις που βοηθούν στην προώθηση αειφόρων πρακτικών και καταναλωτικών επιλογών σε τομείς που περιλαμβάνουν την στήριξη του τοπικού πληθυσμού, την προστασία της άγριας ζωής, τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής βλάβης, τη μείωση του υπερτουρισμού», ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

Γράψτε το σχόλιο σας