Πολύ έντονα μελτέμια παρατηρήθηκαν τον φετινό Αύγουστο στο Αιγαίο πέλαγος. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σημερινό, καθώς τα 100 χιλιόμετρα την ώρα έφτασε η ισχυρότερη ριπή του μελτεμιού που καταγράφηκε την Κυριακή στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οι ισχυρότερες ριπές σημειώθηκαν στο Πόρτο Τήνου (100 χλμ/ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (87 χλμ), στον Πλακιά Ρεθύμνου (69 χλμ), και στην Κάρυστο (68 χλμ).
Τον Ιούλιο του 2019 ο αριθμός των ημερών με μελτέμι ήταν μόνο 12, ενώ τον Αύγουστο ισχυρό μελτέμι έπνεε στο Αιγαίο τις 24 από τις 31 ημέρες του μήνα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ. Οι Αύγουστοι και των τεσσάρων τελευταίων ετών (2016-2019) είχαν μεγάλο αριθμό ημερών με ισχυρό μελτέμι (24-25 ημέρες).
Συνολικά στο φετινό δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου φυσούσε δυνατό μελτέμι επί 36 μέρες. Στο σύνολο των 62 ημερών της χρονικής περιόδου 1ης Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, κατά τα 11 τελευταία έτη ο αριθμός των ημερών με ισχυρούς βόρειους ανέμους κυμαινόταν από 20 ημέρες (το 2014) ως 47 ημέρες (το 2016).
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).