Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την πατρότητα των μειώσεων του ΕΝΦΙΑ
Με τους φορολογούμενους να απολαμβάνουν τα μειωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να υπενθυμίσει ότι επί των ημερών του ψηφίστηκαν οι μειώσεις και να επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη καλώντας τον να αφήσει τους πανηγυρισμούς και να βρει τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. «Περαστικά» είναι η απάντηση κυβερνητικών πηγών.
Με τους φορολογούμενους να απολαμβάνουν τα μειωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να υπενθυμίσει ότι επί των ημερών του ψηφίστηκαν οι μειώσεις και να επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη καλώντας τον να αφήσει τους πανηγυρισμούς και να βρει τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία.
Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν κανένα απαντούν κυβερνητικές πηγές και η κόντρα συνεχίζεται.
Χαρίτσης: Η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη ήταν να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες
«Ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018. Τότε η ΝΔ χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης “παροχολογία” και “δημοσιονομικό εκτροχιασμό”», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.
«Η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ. Και για να κάνει αυτές τις μειώσεις στους μεγαλοϊδιοκτήτες, η ΝΔ αρνήθηκε στη Βουλή να υπερψηφίσει δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προέβλεπαν πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών και μεγαλύτερες μειώσεις σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ.»
» Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται. Μετά την αδυναμία του να προχωρήσει σε μείωση πλεονασμάτων, όπως είχε υποσχεθεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον λογαριασμό των επιλογών του θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.
Περαστικά εύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικές πηγές
«Όλοι οι πολίτες είδαν στους λογαριασμούς τους μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Περαστικά!», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών στην δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ.
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


























































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442