Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ν. Αμπατιέλος στο One Channel: Ο χαρακτήρας της κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τους λίγους

Ν. Αμπατιέλος στο One Channel: Ο χαρακτήρας της κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τους λίγους

Ο Γραμματέας της ΚΝΕ μίλησε για τη στάση του κόμματος σχετικά με την κατάργηση του ασύλου, την πτώση των βάσεων και τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (29/8) ο Γραμματέας της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, όπου μίλησε για τη στάση του κόμματος σχετικά με την κατάργηση του ασύλου, την πτώση των βάσεων και τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, για το λόγο που γίνεται γύρω από τις επενδύσεις και την ανάπτυξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και για τη σειρά του HBO, Chernobyl, η οποία έχει γνωρίσει τεράστια διεθνή επιτυχία.

Αρχικά ο κ. Αμπατιέλος εξήγησε το λόγο για τον οποίο χρησιμοποιείται ο τίτλος Γραμματέας υπογραμμίζοντας πως το ΚΚΕ δε λειτουργεί ανθρωποκεντρικά, αλλά καθοδηγείται συλλογικά.

Για το άσυλο υποστήριξε πως η κατάργησή του έγινε προσχηματικά από την κυβέρνηση ΝΔ, γιατί «δεν ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν γενικά το πρόβλημα». Τόνισε πως οι αντιδράσεις θα δυναμώσουν όσο περνάει ο καιρός, ακριβώς γιατί «πέρασε μέσα στο κατακαλόκαιρο».

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων και την εισαγωγή υποψηφίων σε πανεπιστημιακά τμήματα με πολύ λίγα μόρια, ανέδειξε την ανάγκη της ενίσχυσης του μορφωτικού δικαιώματος.

Αναφορικά με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, ισχυρίστηκε πως και η ίδια η κυβέρνηση γνωρίζει πως αυτές θα φέρουν αντιδράσεις. «Ανάπτυξη και επενδύσεις συνεπάγεται κακοπληρωμένες δουλειές, καθώς εκεί πάνω φτιάχνεται η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων, πάντα και σε όλον τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ο χαρακτήρας της κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τους λίγους», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ για το πώς μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη υποστήριξε πως «την ανάπτυξη την παράγουν οι εργαζόμενοι».

Μίλησε ακόμα για τη σειρά Chernobyl χαρακτηρίζοντάς την «καλογυρισμένη» και «καλοδουλεμένη» επιφυλάσσεται, ωστόσο, με το γεγονός ότι ασχολείται με ένα θέμα υπαρκτό, το οποίο χτυπάει το σοσιαλισμό, χωρίς όμως κανείς στο Χόλυγουντ να αναφέρεται σε αυτό.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ένα θεσμό που κλείνε τα 45 χρόνια και είναι «ένας συνδυασμός της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, του διαβάσματος και της διασκέδασης».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024