Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Macan Turbo: Στην... Turbo πλευρά της ανανέωσης

Porsche Macan Turbo: Στην… Turbo πλευρά της ανανέωσης

Το προσφάτως ανανεωμένο μικρότερο SUV της Porsche προσθέτει στις επιλογές του την κορυφαία έκδοση Turbo η οποία εφοδιάζεται με διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 2,9 λίτρων ο οποίος με ισχύ 440 ίππων συνιστά κατά 40 ίππους βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοχή της.

Μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων εκδόσεων της Macan σε βασική και S διαμόρφωση η Porsche συμπληρώνει την γκάμα του δημοφιλούς και μικρότερου SUV της με την προσθήκη της κορυφαίας έκδοσης Turbo η οποία και θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην προσεχή έκδοση της Φρανκφούρτης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Αν και αμφότερες οι ήδη γνωστές εκδόσεις της ανανεωμένης Macan εφοδιάζονται με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, στην περίπτωση της Turbo έχουμε να κάνουμε με τον μικρότερου κυβισμού αλλά υψηλότερης ισχύος  V6, ο οποίος εφοδιάζει επίσης εκδόσεις της Panamera και της Cayenne.

Ο λόγος  για τον εξακύλινδρο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2.984 κ.εκ.  με απόδοση 440 ίππων και 550 Nm ροπής. Η επιπλέον ισχύς εγγυάται στη συγκεκριμένη έκδοση τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 270 χλμ./ώρα. Σε περίπτωση επιλογής του προαιρετικού πακέτου Sport Chrono, αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος επιτάχυνσης μειώνεται σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Τον κινητήρα συμπληρώνει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων της Porsche το οποίο μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή του συστήματος τετρακίνησης που επωφελείται από το σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας της Porsche, Traction Management.

Στην ευελιξία της Macan Turbo συνηγορούν οι συνήθεις προαιρετικές επιλογές όπως η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση που στην προκειμένη περίσταση επωφελείται από νέα βελτιωμένα αμορτισέρ, το σύστημα διαχείρισης ροπής Vectoring Plus και carbon κεραμικά δισκόφρενα.  Ως προς το σύστημα πέδησης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Turbo έκδοση της Macan, επωφελείται ως standard, από τα ειδικής επίστρωσης με καρβίδιο του βολφραμίου δισκόφρενα τα οποία σύμφωνα με την Porsche είναι πιο ανθεκτικά και αυξάνουν την απόκριση του συστήματος πέδησης.

Τις παραπάνω αναβαθμίσεις αναλαμβάνουν να σηματοδοτήσουν και αισθητικά μια πιο επιθετική όψη με ανασχεδιασμένη γρίλια ενώ στο πίσω τμήμα η Macan Turbo διαθέτει ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό διαχύτη. Στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης ανήκουν επίσης οι τροχοί των 20 ιντσών και οι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες Sport Design στα πλευρικά τμήματα.

Το εσωτερικό της η Macan Turbo ξεχωρίζει το σπορ τιμόνι, εμπνευσμένο από την νέα 911 και τα σπορ δερμάτινα καθίσματα που προσφέρουν 18 διαφορετικές δυνατότητες ρύθμισης ενώ όπως και σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου στην κεντρική κονσόλα φιλοξενείται μια οθόνη 10,9 ιντσών για το infotainment με λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκει επίσης το ηχοσύστημα Bose δεκατεσσάρων ηχείων.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024