Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLB AMG 35: Προδιαγεγραμμένη ισχύς σε επτά θέσεις

Mercedes-Benz GLB AMG 35: Προδιαγεγραμμένη ισχύς σε επτά θέσεις

Xωρίς χρονοτριβές η γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα του νέου της SUV με μια έκδοση επιδόσεων η οποία προσφέρει ισχύ 306 ίππων και τις συνήθεις αναβαθμίσεις του Affalterbach προς όφελος μιας πιο σπορ συμπεριφοράς.

Πιστή στην υπόσχεσή της, η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της εισαγωγικής AMG έκδοσης για το νέο, προαιρετικά επταθέσιο όσο και περιπετειώδες μοντέλο της η οποία και θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην έκθεση της Φρανκφούρτης που ανοίγει αυλαία στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η GLB AMG 35 είναι το τέταρτο μοντέλο της γκάμας της Mercedes-Benz που θα υιοθετήσει τα συγκεκριμένα διακριτικά μετά τις αντίστοιχες εκδόσεις των A-Class, CLA και CLA Shooting Brake και τα οποία σηματοδοτούν την παρουσία του  turbo τετρακύλινδρου κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 306 ίππους και 400 Nm ροπής κάτω από το καπό της.

Το σύνολο συμπληρώνει αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, καθιστώντας εφικτή τη δυνατότητα επιτάχυνσης της GLB AMG 35 από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται με την παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή σε 250 χλμ./ώρα.

Όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες εκδόσεις με τα αντίστοιχα διακριτικά, η GLB ΑΜG 35 εκτός από τα προγράμματα Comfort, Sport και Sport+ του AMG Dynamic Select διαθέτει πρόγραμμα Slippery το οποίο ενδείκνυται για ολισθηρές επιφάνειες ενώ η περιήγηση στα υπόλοιπα προγράμματα προσφέρει τις συνήθεις παραμετροποιήσεις σε ό,τι αφορά την απόκριση  του κινητήρα, του κιβωτίου, του συστήματος διεύθυνσης και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης το οποίο αποτελείται από μεγαλύτερα δισκόφρενα διάστασης 350 χιλ. μπροστά και 330 χιλ. πίσω σε συνδυασμό με τετραπίστονες δαγκάνες. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν επίσης το AMG Ride Control το οποίο προσθέτει στην σπορ εξίσωση της έκδοσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Στις επιλογές τις GLB ΑΜG 35 συγκαταλέγονται τροχοί από 19-21 ιντσών ενώ τις αλλαγές συμπληρώνει το αιχμηρότερο bodykit δια χειρός που περιλαμβάνει μια νέα γρίλια, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μια σειρά λεπτομερειών που φροντίζουν να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητά τους.

Στο εσωτερικό της αυτή τη διαφορετικότητα στοιχειοθετούν το σπορ τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα, οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα στο ταμπλό και τα σπορ καθίσματα ενώ το παζλ συμπληρώνουν τα AMG γραφικά και ενδείξεις που εμπλουτίζουν τη γνώριμη υπεροπλία του διαδραστικού συστήματος infotainment ΜΒUX.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η 35 AMG θα είναι και η μοναδική έκδοση επιδόσεων της GLB που λόγω μεγέθους και είδους δεν θα επωφεληθεί από έκδοση 45.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024