Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βόρεια Μακεδονία αγοράζει τις εγκαταστάσεις της στην έδρα του ΝΑΤΟ

Η Βόρεια Μακεδονία αγοράζει τις εγκαταστάσεις της στην έδρα του ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αναθεωρεί τον πρϋπολογισμό της χώρας προκειμένου να αγοράσει τους χώρους εγκατάστασης της αντιπροσωπείας της στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση εξέτασε και ενέκρινε την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών για αγορά των χώρων διαμονής της αποστολής της Βόρειας Μακεδονίας στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Αναθεώρηση προϋπολογισμού

Οπως αναφέρει σλαβικό δημοσίευμα του makfax.com.mk, επικαλούμενο τις κυβερνητικές αποφάσεις, ζητήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2019 με κεφάλαια ύψους 3.116.000 ευρώ, από τα οποία τα 2.316.000 θα διατεθούν ως εφάπαξ πληρωμή στο ΝΑΤΟ για την αγορά των εγκαταστάσεων όπου θα διαμένει η αποστολή της Βόρειας Μακεδονίας.

Η κυβέρνηση ζητά, επίσης, από το υπουργείο Οικονομικών να λάβει υπόψη τις υποχρεώσεις των θεσμικών οργάνων της χώρας, που συμμετέχουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Διεκδικεί τη διοργάνωση διάσκεψης του ΝΑΤΟ

Κατά την κυβερνητική σύσκεψη, το υπουργείο Αμυνας ενημέρωσε ότι υποβλήθηκε πρόταση υποψηφιότητας της χώρας για τη φιλοξενία της διάσκεψης πληροφοριών και επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, το 2020, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες εκδηλώσεις του.

Εάν η διάσκεψη οργανωθεί στη Βόρεια Μακεδονία, τότε, όπως αναφέρει η κυβέρνηση της χώρας, παρά το γεγονός ότι θα χρηματοδοτηθεί από το ΝΑΤΟ, θα συμβάλει στη στρατηγική επικοινωνία με τη Συμμαχία, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: echedoros-a.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024