Την Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι θα διεξαχθεί το…2ο ημίχρονο στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες, για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με τη συνεδρίαση να γίνεται στη σκιά των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν στο κόμμα σχετικά με τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαδικασία της διεύρυνσης.

Χθες, η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, καθώς διεκόπη για σήμερα, κύλησε χωρίς συγκρούσεις  Όπως ανέφεραν πηγές του Κουμουνδούρου  στην πρώτη αυτή συνάντηση συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του κόμματος, όπως οι αρμοδιότητες των τομεαρχών, τα τμήματα, καθώς και η επικοινωνία μεταξύ κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επίσης, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί το συνέδριο μετεξέλιξης του κόμματος έως τις αρχές Φεβρουαρίου του 2020, όπως είχε αρχικώς συμφωνηθεί.

Οι διαφορές παραμένουν

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη – αρκετοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την εξέλιξη  μιλούν ανοιχτά για «πασοκοποίηση» του κόμματος – πάντως έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και συγκρούσεις.

Ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης καθώς και ορισμένα στελέχη που βρίσκονται κοντά στην ομάδα των «53» έχουν χτυπήσει καμπανάκι για τη νέα φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και την ανασυγκρότηση της παράταξης που είναι σε εξέλιξη καθώς φοβούνται ότι μπορεί να χάσει ότι έχει απομείνει από τον ριζοσπαστικό της χαρακτήρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα μπουν στα θέματα που… καίνε όπως, τη διαδικασία ανοίγματος του κόμματος, με ποιους όρους θα γίνει και βεβαίως σε ποια ιδεολογική βάση.

Η τοποθέτηση Σκουρλέτη

Η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί εσωκομματικά «πυρά» θα αποκαλύψει πολλά για τον ρόλο του στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.  Στην τελευταία του συνέντευξη στην «Αυγή» μπορεί να σημείωσε ότι με τον Τσίπρα πορεύονται μαζί σχεδόν από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε πρόεδρος έχοντας κατακτήσει μια ειλικρινή – όπως είπε –  συντροφική σχέση, δεν δίστασε όμως να σημειώσει πως έχει στοχοποιηθεί από «φιλικά βέλη» και συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενο προσωπικής στοχοποίησης με τέτοιο τρόπο και με τέτοια ένταση, για άλλο στέλεχος του κόμματός μας. Και όπως επισημαίνετε και εσείς, δεν προέρχονται τα βέλη μόνο από τους «εχθρούς» αλλά και από «φίλους»».

Γράψτε το σχόλιό σας