Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τραγούδι που οι Cure έγραψαν και βιντεοσκόπησαν μεθυσμένοι

Το τραγούδι που οι Cure έγραψαν και βιντεοσκόπησαν μεθυσμένοι

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Cure

Μία από τις πρώτες επιτυχίες του βρετανικού μουσικού συγκροτήματος The Cure ήταν το κομμάτι «The Lovecats». Το τραγούδι αγαπήθηκε γρήγορα από το κοινό για τον «παιχνιδιάρικο» ρυθμό του, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του…

To «The Lovecats» κυκλοφόρησε το 1983 ως single και ήταν το πρώτο που εξασφάλισε στους Cure, μία θέση στη λίστα των 10 πιο πολυπαιγμένων τραγουδιών στη Βρετανία. Ήταν μάλιστα το κομμάτι που έστειλε το συγκρότημα στην έβδομη θέση της συγκεκριμένης λίστας.

Το τραγούδι αρχικά γράφτηκε ως παρωδία, γι΄αυτό και ο τραγουδιστής των Cure, Ρόμπερτ Σμιθ πήρε αρχικά αποστάσεις από το κομμάτι. Μετά την επιτυχία του τραγουδιού, ο Ρόμπερτ Σμιθ το λάτρεψε και έχει δηλώσει πως είναι το αγαπημένο του.

Ένα τραγούδι «ανέκδοτο»

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε το «The Lovecats» έχουν τη δική τους ιστορία.

Η σύνθεση και η βιντεοσκόπηση του έγινε με τα μέλη των Cure να είναι μεθυσμένα, ενώ ακόμη και η προώθηση του κομματιού έγινε με αρκετά ανορθόδοξο τρόπο.

Πολλοί είναι οι φαν του συγκροτήματος που υποστηρίζουν ότι o Ρόμπερτ Σμιθ εμπνεύστηκε το «The Lovecats» λίγο αργότερα αφότου διάβασε το βιβλίο του Πάτρικ Γουάιτ, «The Vivisector». Σε αυτό, οι γάτες συμβολίζουν τα πιο αθώα και ευάλωτα μέλη μιας κοινωνίας και τη σκληρότητα με την οποία πολλές φορές φτάνουν στο τέλος τους.

https://www.instagram.com/p/B1rSksiBag3/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B1rSjXYhzWN/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B1rSif7hrWg/?utm_source=ig_web_copy_link

Το μεθυσμένο βίντεο κλιπ

Στο βίντεο κλιπ του «The Love Cats» που σκηνοθετήθηκε από τον Tιμ Πόπ, το σκηνικό στήθηκε σε μία έπαυλη την οποία η παραγωγή είχε νοικιάσει μέσω ενός μεσιτικού γραφείου.  Η συμφωνία τους έκλεισε γρήγορα, καθώς οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι η παραγωγή ενδιαφερόταν να το αγοράσει. Οι ελπίδες τους ωστόσο εξανεμίστηκαν γρήγορα  όταν την επόμενη ημέρα του γυρίσματος, τα μέλη της μπάντας επέστρεψαν τα κλειδιά της έπαυλης, αφήνοντας την όπως τη βρήκαν.

Στις εικόνες του βίντεο κλιπ φαίνεται να πέφτει πάνω στο κεφάλι του μπασίστα Φιλ Θορναλέι ένα μεγάλο φωτιστικό και πολλές γάτες. Πράγματι οι γάτες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αληθινές, ενώ τα μέλη της μπάντας για τη λήψη διάφορων σκηνών είχαν ντυθεί «γάτες» με γιγάντια κουστούμια.

https://www.instagram.com/p/B1pQTCfHiB6/?utm_source=ig_web_copy_link

Υπάρχουν μάλιστα σκηνές που ο Λολ Τόλχαρστ, ο τότε ντράμερ των Cure, – ξεκίνησε ως ντράμερ της μπάντας, στη συνέχεια έπαιζε πλήκτρα ενώ στο συγκεκριμένο κομμάτι είχε μια τελείως διαφορετική θέση, έπαιζε βιμπράφωνο- περιφέρεται στους δρόμους έξω από την έπαυλη φορώντας στολή γάτας.

Έμπνευση για σενάριο ταινίας

Σύμφωνα με την ηθοποιό Μόλι Ρινγκγουολντ, ο σκηνοθέτης Τζον Χιουτζ δούλεψε πάνω σε ένα σενάριο για μία ταινία που ήταν βασισμένο πάνω στους στίχους του «The Lovecats».

Παρατηρώντας λίγο καλύτερα το βίντεο κλιπ του «The Love Cats» :

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024