Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Rock and Roll Hall of Fame καλωσόρισε τους The Cure

Το Rock and Roll Hall of Fame καλωσόρισε τους The Cure

The Cure, Radiohead, Def Leppard, The Zombies, Roxy Music, Janet Jackson και Stevie Nicks είναι οι «νεοσύλλεκτοι» του Rock and Roll Hall of Fame

Επτά ήταν φέτος οι «νεοσύλλεκτοι» που είδαν το όνομά τους να μπαίνει στο Rock and Roll Hall of Fame, σε μία τελετή στο Barclay’s Center στο Μπρούκλιν, που τα είχε όλα.

Τα φετινά καινούργια μέλη του Hall of Fame, (The Cure, Radiohead, Def Leppard, The Zombies, Roxy Music, Janet Jackson και Stevie Nicks) τιμήθηκαν την Παρασκευή 29 Μαρτίου και όλοι τους είχαν να πουν κάτι.

Η επική αντίδραση του Robert Smith των The Cure

Η δημοφιλής βρετανική ροκ μπάντα The Cure τιμήθηκε για την 40ετή πορεία της και ο frontman του συγκροτήματος απηύθυνε μια εγκάρδια ομιλία στην εκδήλωση.

Το συγκρότημα προλόγισε ο Trent Reznor των Nine Inch Nails: «Πώς είναι δυνατόν να πάρω στα σοβαρά αυτή την τελετή απονομής βραβείων όταν θ’ ανοίγουν τις πύλες τους στον Χ, τον Ψ και τον Ω και να μην δείχνουν αναγνώριση για τους The Cure;» είπε,ο φρόντμαν των The Nine Inch Nails «μυώντας» τους στο Rock and Roll Hall of Fame.

Ωστόσο η βράβευση των The Cure επισκιάστηκε από μια αυθόρμητη δήλωση του Robert Smith σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Αμερικανίδα δημοσιογράφο στο κόκκινο χαλί.

Ο τραγουδιστής φάνηκε να είναι λιγότερο ενθουσιασμένος από την Carrie Keagan, που του έθεσε την ερώτηση: «Είστε τόσο ενθουσιασμένος όσο εγώ;»

«Αν κρίνω από το πώς ακούγεται, όχι» απάντησε ο Robert Smith, ενώ το βίντεο της επικής αντίδρασής του, έγινε απευθείας viral.

Στην κορυφή του κόσμου με την Stevie Nicks

Η βραδιά ξεκίνησε με τη Stevie Nicks –για μήνες ήταν σε τουρνέ με τους Fleetwood Mac– η οποία, προς έκπληξη των παρευρισκομένων, ήταν λακωνική στις δηλώσεις της.

«Τα τραγούδια της σε κάνουν να πονάς, να αισθάνεσαι ότι είσαι στην κορυφή του κόσμου, σε κάνουν να θέλεις να χορέψεις και, συνήθως, και τα τρία μαζί» είπε ο Tom Petty, που είχε αναλάβει τη «μύηση» της Nicks στο Hall of Fame.

Οι καινοτόμοι Radiohead

Δεύτεροι, εμφανίστηκαν τα δύο πέμπτα των Radiohead, ο ντράμερ Phil Selway και ο κιθαρίστας Ed O’Brien.

«Αξίζουν με το παραπάνω αυτή την τιμή για δύο λόγους. Τη μουσική τους, την ποιότητα και συνεχή καινοτομία, αλλά επίσης και για τις καινοτομίες τους στο πώς παρουσιάζουν τη δουλειά τους – πράγμα που επηρέασε όλη τη μουσική μπίζνα» είπε ο υπεύθυνος για τη «μύησή» τους, David Byrne (του οποίου το τραγούδι «Radio Head», του 1986, έδωσε το όνομα στη μπάντα).

«Είμαι παραπάνω από υπερήφανος γι’ αυτό που οι πέντε μας πετύχαμε μαζί, και ξέρω ότι οι Radiohead δεν θα γίνονταν αυτό που είναι χωρίς τους πέντε μας» τόνισε ο Selway, αναφερόμενος στον Thom Yorke, τον Colin και τον Jonny.

Oι αριστουργηματικοί Roxy Music

Τους Roxy Music «μύησαν» οι Simon Le Bon και John Taylor των Duran Duran. «Σε διάστημα 12 χρόνων, ηχογράφησαν οκτώ άλμπουμ στο στούντιο, κάθε ένα τους ένα αριστούργημα» είπε ο Le Bon. Παρόντες ήταν ο Bryan Ferry, ο Andy Mackay και ο Phil Manzanera, έλειπαν ο Brian Eno και ο Paul Thompson.

«Θά ‘θελα να ευχαριστήσω όλους γι’ αυτή την ανέλπιστη τιμή, ιδιαίτερα τους θαυμαστές μας σ’ όλον τον κόσμο, που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο Ferry. «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους μουσικούς που έπαιξαν έναν τόσο σημαντικό ρόλο στην ιστορία των Roxy Music, ειδικά τον Paul Thompson και τον Brian Eno» πρόσθεσε.

Η συγκινητική Janet Jackson

«Με μια επική καριέρα, που απλώνεται σε πάνω από τέσσερις δεκαετίες και με εννιά άλμπουμ στη θέση Νούμερο 1, αυτή η χαρισματική τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, παραγωγός, χορεύτρια, ηθοποιός, είναι ένα έμβλημα». Με αυτά τα λόγια, η Janelle Monae «μύησε» στο Rock and Roll Hall of Fame, την Janet Jackson, της οποίας η ομιλία ήταν συγκινητική:

«Στάθηκα μάρτυρας, μαζί με όλον τον υπόλοιπο κόσμο, της απίστευτης επιρροής που άσκησε η οικογένειά μου στην ποπ κουλτούρα. Όχι μόνο στην Αμερική, αλλά σ’ όλον τον κόσμο, σε ολόκληρον τον κόσμο. Ως το νεότερο μέλος της οικογένειας, ήμουν αποφασισμένη να τα καταφέρω μόνη μου. Ήθελα να σταθώ στα δυο μου πόδια, αλλά ποτέ, ούτε σ’ ένα εκατομμύριο χρόνια, δεν περίμενα ότι θα ακολουθούσα στα βήματά τους. Απόψε, η μικρή σας αδελφούλα τα κατάφερε» δήλωσε η Janet Jackson.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024