Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτιστικά αγαθά δίσκοι των Radiohead, Jay-Z και Σίντι Λόπερ

Πολιτιστικά αγαθά δίσκοι των Radiohead, Jay-Z και Σίντι Λόπερ

Δισκογραφικές επιτυχίες των Jay-Z, Radiohead και Σίντι Λόπερ, μπορούν πλέον να χαρακτηριστούν πολιτιστικά σημαντικές, καθώς προστίθενται στο Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ

Δισκογραφικές επιτυχίες δίασημων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως Jay-Z, Radiohead και Σίντι Λόπερ, μπορούν πλέον να χαρακτηριστούν πολιτιστικά σημαντικές, καθώς προστίθενται στο Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ.

Ειδικότερα τα άλμπουμ «The Blueprint» του Jay-Z, «She’s So Unusual» της Σίντι Λόπερ, «Superfly» του Κέρτις Μέιφιλντ, «Sweet Caroline» του Νιλ Ντάιμοντ και το «Mississippi Goddam» της Νίνα Σιμόν, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 25 ηχογραφήσεων που θα προστεθούν φέτος στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου – Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το «The Blueprint» του Jay-Z κυκλοφόρησε το 2001 και είναι το πιο σύγχρονο έργο στον κατάλογο του 2019 με τα άλμπουμ που εγγράφονται στον Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων ενώ το παλαιότερο άλμπουμ, είναι μια συλλογή με τις παλαιότερες γνωστές ηχογραφήσεις τραγουδιών στη Γϊντις, που χρονολογούνται από το 1901 έως το 1905.

Τα κλασικά άλμπουμ «A Love Supreme» του Τζον Κολτρέιν, το «OK Computer» των Radiohead και το «Soul Man» των Sam and Dave επίσης εγγράφηκαν στο Αρχείο.

«Όταν έγραψα το “Soul Man” δεν είχα ιδέα ότι θα γίνει ένας ύμνος και ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του αμερικανικού πολιτισμού», δήλωσε ο Sam Moore, από το ντουέτο Sam and Dave με τον Dave Prater. «Έμαθα ότι όταν τραγούδησα για πρώτη φορά το Soul Man, ήταν η πρώτη φορά που αυτές οι λέξεις χρησιμοποιήθηκαν ποτέ μαζί στην αγγλική γλώσσα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι: Ουάου», ανέφερε σύμφωνα με το Page Six.

H μεγάλη επιτυχία των Earth, Wind and Fire το single «September», η αυθεντική ηχογράφηση του μιούζικαλ «Hair» στο Μπρόντγουεϊ, το «La Bamba» του Ρίτσι Βάλενς, το «You Make Me Feel (Mighty Real)» του Σιλβέστερ και ένα σετ με τη μουσική του «Schoolhouse Rock!», το «Raising Hell» των Run-D.M.C.’s , το «Rumours» των Fleetwood Mac και το «Le Freak» των Chic είναι μεταξύ των 525 ηχογραφήσεων που θεωρούνται «άξιες προστασίας λόγω της πολιτιστικής, ιστορικής και αισθητικής τους σημασίας για την καταγεγραμμένη ηχητική κληρονομιά του έθνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εθνικού Αρχείου Ηχογραφήσεων.

Αλλα είδη μουσικής που έχουν συμπεριληφθεί στα Αρχεία Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ είναι η τζαζ (Dexter Gordon’s «Go»), κάντρι (Lefty Frizzell – «Long Black Veil»), η κλασική μουσική (Pablo Casal Bach Six «Cello Suites»), αλλά και η γκόσπελ (Deep River Boys- «They Look Like Men of War»).

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024