Στις 2.30 και θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί όπου διεξάγεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα. Από το πρωί, πάντως, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός στην έκτακτη αυτή παρουσία του θα μιλήσει και για τα capital controls.

Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι θα ανακοινώσει τη διαδικασία πλήρους κατάργησης των τραπεζικών περιορισμών, θέμα που ήταν σε διαρκή συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους Θεσμούς. Αλλωστε και πρόσφατα ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας είχε πει ότι θα εισηγηθεί την πλήρη άρση τους.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας είπε, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους: «Θα εισηγηθούμε την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν. Για τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν δυο λύσεις στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα επιλέξει την καλύτερη».

Πλήρης άρση των περιορισμών, πάντως, θα δώσει ένα καλό μήνυμα αξιπιστίας της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό, τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή τους λόγω εκείνου του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο, Τρίτη, θα συγκληθεί και υπουργικό συμβούλιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο