Τον «καυτό» φάκελο της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σχεδιάζει να ανοίξει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει αποφασίσει να δρομολογήσει για την απελευθέρωση αγορών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», την πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, στον οποίο ανήκει και η αρμοδιότητα για το λιανικό εμπόριο.

Στόχος της κυβέρνησης, αναφέρουν έγκυρες πηγές, είναι η όσο το δυνατόν περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών τις Κυριακές.

«Ως προς το χρονικό momentum για το άνοιγμα του φακέλου των Κυριακών θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των αναπτυξιακών συνθηκών που θα δημιουργηθούν στην αγορά καθώς και απο την τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών», σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές στα «ΝΕΑ».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι από εκείνους που το 2013 είχε εμπλακεί στην περιβόητη πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με την οποία, ως υπουργός Υγείας τότε, είχε ανάμειξη στο θέμα της απελευθέρωσης των φαρμακείων και της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Γνωρίζει, λοιπόν, πολύ καλά τις αντιδράσεις που προκαλούνται από κοινωνικές ομάδες σε τέτοια εγχειρήματα.

Διαβάστε ακόμα:

-Ποιες είναι οι 8 Κυριακές κατά τις οποίες θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων

-Σε ποιες περιοχές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές από Μάιο έως και Οκτώβριο, εκτός από τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου

-Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πλήρης απελευθέρωση της δυνατότητας των επιχειρήσεων να ανοίγουν ακόμη και όλες τις Κυριακές τον χρόνο. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η κυβέρνηση πριν επιδιώξει τη μεταρρύθμιση αυτή θα έλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο