Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάρπαθος: Ανασύρθηκε η σορός του δεύτερου δύτη

Κάρπαθος: Ανασύρθηκε η σορός του δεύτερου δύτη

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας που σημειώθηκε στην Κάρπαθο, δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, με την ανάσυρση και της δεύτερης σορού από το κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών.

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δυτών στην Κάρπαθο που αγνοούνταν από το Σάββατο.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας που σημειώθηκε στην Κάρπαθο δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, με την ανάσυρση και της δεύτερης σορού από το κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής τη διαδικασία ανάσυρσης των δύο δυτών που βρίσκονταν σε βάθος περίπου 50 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, οπότε και ανέσυραν την σορό ενός εκ των δύο άτυχων δυτών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις δύτες, Τσεχικής και Ιρανικής καταγωγής, πήγαν για κατάδυση κοντά στην περιοχή Λευκό Καρπάθου στην περιοχή Σωκάστρου.

Βούτηξαν στη θάλασσα, ενώ σε βάθος 35 μέτρων υπήρχε χαράδρα με διάμετρο 1,5 μέτρου. Στα 50 μέτρα βάθος υπήρχε άνοιγμα της σπηλιάς, και εκεί εντοπίστηκαν νεκροί.

Ο ένας από τους δύο άνδρες ήταν γνώστης της περιοχής. Εδώ και 7 χρόνια πήγαινε στην Κάρπαθο για καταδύσεις. Το συγκεκριμένο σπήλαιο όμως δεν το είχε ανακαλύψει στην περιοχή.

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

Μοιραία λάθη απειρίας στοίχισαν τη ζωή, όπως όλα δείχνουν, στους δύο άνδρες στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν οι δύτες δεν είχαν νήμα, δηλαδή τον οδηγό επιστροφής τους στην επιφάνεια της θάλασσας, διέθεταν μόνο μία μπουκάλα οξυγόνου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν είχαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι πήγαν σε ένα άγνωστο σπήλαιο, αλλά και εξαιτίας των ρευμάτων και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή οδήγησαν στην τραγωδία.

«Σίγουρα δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση»

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο One Channel ο αυτοδύτης Νίκος Παραγυιός αναφέρθηκε στην τραγωδία της Καρπάθου.

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο, με δύσκολη πρόσβαση και φυσικά είναι δύσκολο στην κατάδυση» τόνισε και συμπλήρωσε «προφανώς δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό και σίγουρα δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο».

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ με ανακοίνωσή της ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών στο χθεσινό παιχνίδι με την Έβερτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024