Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στον Πόρο: «Απλά περιμέναμε πότε θα συμβεί», λένε οι ειδικοί

Τραγωδία στον Πόρο: «Απλά περιμέναμε πότε θα συμβεί», λένε οι ειδικοί

Η επιστολή της ΕΔΑΑΠ, που είχε κοινοποιηθεί στους προέδρους των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, στο διοικητή της ΥΠΑ και στο ΥΠΟΜΕ, αποδεικνύει ότι το πρόβλημα προϋπήρχε και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο

Για μια προδιαγεγραμμένη τραγωδία κάνουν λόγο οι ειδικοί για την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα.

Η επιστολή του τότε προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιο Μπίνη, που αποκάλυψαν χθες ΤΑ ΝΕΑ, με την οποία ζητούσε από τους αρμοδίους τη λήψη μέτρων προστασίας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση ανακλαστήρων στα καλώδια προκειμένου να αποτραπούν ατυχήματα κατά την προσγείωση ή την απογείωση ελικοπτέρων, είχε σταλεί στον ΔΕΔΔΗΕ, στη διοίκηση του υπουργείου Μεταφορών και Ενέργειας και σε άλλους φορείς και ουσιαστικά προανήγγελλε το τωρινό δυστύχημα. Ελεγε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο αν δεν μπουν άμεσα ανακλαστήρες, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί από δεκαετίες

Παρά τις  διαστάσεις που έλαβε το θέμα μετά το χθεσινό  αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», και ενώ το αίτημα είχε σταλεί σε αρκετούς αποδέκτες, ο ΔΕΔΔΗΕ φερόταν μέχρι και χθες, περισσότερο από έναν χρόνο μετά, να αναζητά την τύχη της επιστολής.

Ήταν ένα «δυστύχημα στον προθάλαμο» και απλά περιμέναμε πότε θα συμβεί, δήλωσε χθες ο έμπειρος πιλότος και δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επιβεβαιώνοντας τον Αθανάσιο Μπίνη. «Η επιστολή είχε σταλεί στον ΔΕΔΔΗΕ, στη διοίκηση του υπουργείου Μεταφορών και Ενέργειας και σε άλλους φορείς και ουσιαστικά προανήγγελλε το τωρινό δυστύχημα. Ελεγε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο αν δεν μπουν άμεσα ανακλαστήρες, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί από δεκαετίες».
Ο Κωνσταντέλλος τόνισε πως το 70% των ατυχημάτων με ελικόπτερα οφείλεται σε ηλεκτροφόρα καλώδια, τα οποία στην παγκόσμια βιβλιογραφία αναφέρονται ως «ο φονέας του ελικοπτέρου». «Πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας του Στρατού κατέπεσε στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας με τέσσερα θύματα και μία επιζήσασα, διότι κατέβηκε χαμηλά και συνάντησε καλώδια. Το 2017 ένα ψεκαστικό ελικόπτερο έπεσε στον Σχινιά εξαιτίας καλωδίων της ΔΕΗ» ανέφερε. Στην περιοχή σημειώνεται αυξημένη κυκλοφορία ελικοπτέρων λόγω του τουρισμού υψηλού οικονομικού προφίλ που κινείται στην Υδρα, στις Σπέτσες και στο Πόρτο Χέλι. «Τα καλώδια δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Κι όμως καλώδια υπάρχουν και στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού που συνδέουν τα Μέθανα με τον Πόρο» είπε ο Κωνσταντέλλος.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024