Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το κυκλοφοριακό στον Πειραιά και το θέμα του mall της Cosco στο επίκεντρο Μώραλη - Πλακιωτάκη

Το κυκλοφοριακό στον Πειραιά και το θέμα του mall της Cosco στο επίκεντρο Μώραλη – Πλακιωτάκη

To κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς στις εισόδους και εξόδους της πόλης, αλλά και την παλαιότερη πρόταση του για υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, έθεσε στον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, σε συνάντησή που είχε σήμερα μαζί του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

To κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς στις εισόδους και εξόδους της πόλης, αλλά και την παλαιότερη πρόταση του για υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, έθεσε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, σε συνάντησή που είχε σήμερα μαζί του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ.Μώραλης επανέλαβε τις επιφυλάξεις της δημοτικής αρχής, για το mall που επιθυμεί να κατασκευάσει η COSCO, στο πλαίσιο του προαιρετικού της επενδυτικού πλάνου, ενώ προέβλεψε ότι το κυκλοφοριακό φορτίο θα αυξηθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση και του νέου τέρμιναλ κρουαζιέρας του ΟΛΠ Α.Ε.

Επανέφερε επίσης, παλαιότερη πρόταση του για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, προβλέποντας ότι η λύση αυτή θα δώσει πνοή στην πόλη, καθώς θα αποσυμφορήσει τους δρόμους του Πειραιά, όσο και τον δρόμων πέριξ των λιμένα.

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον κ. Μώραλη ότι θα υποστηρίξει την πρόταση του για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, ενώ τον ενημέρωσε πως στη νέα βελτιωμένη πρόταση που αναμένεται να καταθέσει η COSCO σχετικά με το master plan, το mall δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε : «Είχα την ευκαιρία να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση με τον δήμαρχο του Πειραιά. Ας μην ξεχνάμε, συνέχισε, ότι η πόλη του Πειραιά συνδέεται άμεσα και καθοριστικά με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ως εκ τούτου, ιστορικά, η πόλη κι η μοίρα της είναι συνυφασμένη με τη ναυτιλία των Ελλήνων.

Συμφωνήσαμε, πρόσθεσε, να συνεχίσουμε τις επαφές μας έτσι ώστε να βρούμε κοινούς τόπους συνεργασίας, όπως είναι ο κρίσιμος τομέας της Γαλάζιας Ανάπτυξης».

Ο δήμαρχος Πειραιά από την πλευρά του ανέφερε: «Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η ναυτιλία αποτελεί για την πόλη του Πειραιά, εξαιτίας του λιμανιού, έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της.»

» Ως δήμος τα τελευταία χρόνια έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας και έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν τόσο τη λειτουργία του λιμανιού, όσο και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για την πόλη από τη ναυτιλία, όπως είναι ο τομέας της Γαλάζιας Ανάπτυξης. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια διαρκή και στενή επικοινωνία με τον υπουργό, για όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024