Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και δέντρα κοντά στο γήπεδο, στο σημείο που τελειώνει το οικιστικό κομμάτι, και αρχίζει η δασική έκταση.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι στο δάσος Χαϊδαρίου, στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε πίσω από το γήπεδο της τοπικής ομάδας του «Α.Ο. Χαϊδαρίου», ενώ δεν απειλούνται άμεσα κατοικίες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή δεν πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποτελούμενες αρχικά από 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Από αέρος συνέδραμε σε πρώτη φάση ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Εν συνεχεία η Πυροσβεστική αύξησε τις δυνάμεις της στην περιοχή καθώς η φωτιά ήταν μεγάλη. «Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Χαϊδάρι Αττικής. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί : 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 13 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα από το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες» ανέφερε ακολούθως η Πυροσβεστική.

Κλειστοί δρόμοι στην περιοχή

Λόγω της πυρκαγιάς, έκλεισαν οι οδοί Ηρώων Πολυτεχνείου από το ύψος της Παπανδρέου και η Κ. Παλαμά από το ύψος της Σωκράτους.

Επίσης, πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κάθετες οδούς που οδηγούν στα επίμαχα σημεία.

Φωτιά στο Δάσος – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και εργαζόμενων – μέσων του Δήμου

Ρίψη νερού από ελικόπτερο για περιορισμό της πυρκαγιάς. Αυτή την ώρα το περιστατικό ελέγχεται. Video Παναγιώτης Σιδηρόπουλος.

Δημοσιεύτηκε από Χαϊδάρι Σήμερα στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

ΦΩΤΙΆ ΣΤΟ ΔΆΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΊΟΥΣΤΟ ΓΉΠΕΔΟ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΌ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Διαμαντοπουλος στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Τώρα δάσος Χαϊδαρίου! !!!

Δημοσιεύτηκε από Βασίλης Κόλλιας στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Γράψτε το σχόλιο σας