Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα στοιχεία : Τουρκοκύπριος και δολοφόνος 24χρονης ο δράστης της επίθεσης στο Σίδνεϊ

Νέα στοιχεία : Τουρκοκύπριος και δολοφόνος 24χρονης ο δράστης της επίθεσης στο Σίδνεϊ

Ο 20χρονος Μέρτ Νέι είναι το τρίτο παιδί οικογένειας Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Πριν την επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Σίδνεϊ φέρεται να είχε σφάξει την 24χρονη Μικαέλα Νταν.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον δράστη της προχθεσινής επίθεσης στο κέντρο του Σίδνεϊ. Ο 20χρονος Μέρτ Νέι φέρεται να είχε δολοφονήσει μία 24χρονη εκδιδόμενη πριν βγει με κουζινομάχαιρο στους δρόμους και μαχαιρώσει άλλη μία γυναίκα.

Της έκοψε τον λαιμό και έβγαζε σέλφι

Παράλληλα, στοιχεία για την ταυτότητά του 20χρονου έδωσαν τα ξένα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το News και την DailyMail, μεγάλωσε στο Σίδνεϊ αλλά είναι το τρίτο παιδί οικογένειας Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τον Τουρκοκύπριο να πηδάει πάνω στην οροφή αυτοκινήτου φωνάζοντας «Αλλαχ Ακμπαρ» (Ο Θεός είναι ο ύψιστος) και να κρατάει μαχαίρι φωνάζοντας «Σκοτώστε με!».

Στο βίντεο φαίνεται ο Νέι λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Αυστραλίας) να κρατάει κινητό και να βγάζει selfie ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κόψει τον λαιμό της 24χρονης Μικαέλα Νταν, που εργαζόταν ως συνοδός.

Στο ίδιο βίντεο ο 20χρονος φαίνεται να φοράει τελικά κουκούλα πριν βγει στον δρόμο, μαχαιρώσει 41χρονη γυναίκα και εξουδετερωθεί τελικά από περαστικούς.

Τη δολοφόνησε και την παράτησε

Η αστυνομία εικάζει ότι η εκδιδόμενη που εντοπίστηκε νεκρή την Τρίτη είχε συναντήσει νωρίτερα την ίδια μέρα τον δράστη της επίθεσης στο Σίδνεϊ, ως πελάτη της.

Ο άντρας φέρεται να έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και πιστεύεται ότι τη δολοφόνησε και την παράτησε.

Παρόλο που το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό, ο δολοφόνος περιγράφεται από την αστυνομία ως «μοναχικός λύκος» που μπορεί να έχει μερικές τρομοκρατικές ιδεολογίες.

«Θέλω να υποφέρει», λέει η αδερφή του

Στη δημοσιότητα ήρθε απολογία μίας από τις αδερφές του δράστη, η οποία ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια Νταν, αναφέροντας:
«Ζητώ συγγνώμη ένα εκατομμύριο φορές. Λυπάμαι πάρα πολύ».

Η γυναίκα που αρνήθηκε να δώσει το όνομά της, δήλωσε ότι ο Νέι είχε τάση προς την παραφροσύνη, και τόνισε ότι ήθελε ο αδερφός της να «υποφέρει» και να τιμωρηθεί από τον νόμο για την αποτρόπαια πράξη του.

«Θέλω να υποφέρει. Θέλω να τον βάλουν στο χειρότερο κέντρο ψυχικής υγείας, που είναι σαν φυλακή», είπε.

«Αισθάνομαι σοκαρισμένη, εξαγριωμένη και αηδιασμένη. Απεχθάνομαι το επώνυμό μου», σημείωσε.

«Θα μπορούσε να έχει πάει για ψώνια»

«Το κορίτσι που έχασε τη ζωή του από τον αδερφό μου θα μπορούσε να ήταν έξω τώρα για ψώνια με τη μητέρα της, να δειπνίζει με το αγόρι της, τις φίλες της. Ολα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει τώρα όμως.

»Ο,τι και να πω δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω. Λυπάμαι πάρα πολύ».

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024