Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες στη χαράδρα - Μεγάλη κινητοποίηση εναέριων μέσων πριν πέσει η νύχτα

Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες στη χαράδρα – Μεγάλη κινητοποίηση εναέριων μέσων πριν πέσει η νύχτα

Μαίνεται η πυρκαγιά στη χαράδρα κοντά στην Πλατάνα της Εύβοιας. Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων μέσων είναι τεράστια με στόχο να περιοριστεί το μέτωπο πριν πέσει η νύχτα. Την ίδια ώρα, ενισχύονται οι υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Μαίνεται η πυρκαγιά στη χαράδρα κοντά στην Πλατάνα της Εύβοιας. Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων μέσων είναι τεράστια με στόχο να περιοριστεί το μέτωπο πριν πέσει η νύχτα.  Οι ανταποκριτές του One Channel στην Εύβοια μεταδίδουν ότι ρίψεις σημειώνονται ανά 3 λεπτά.

Περίπου 13 αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν στο δύσβατο σημείο, μεταξύ των οποίων 2 ιταλικά και ένα ισπανικό. Οι φλόγες κατακαίνε δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί.

Παρά ταύτα, οι πιλότοι αλλά και οι πυροσβέστες των επίγειων δυνάμεων δίνουν σκληρή μάχη για τρίτη ημέρα. Την ίδια ώρα, τα μηχανήματα του στρατού δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για τον φόβο εξάπλωσης της φωτιάς στα κοντινά χωριά.

Μάχη με τις εστίες της φωτιάς δίνουν 198 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 22 πεζοπόρα τμήματα με 172 πυροσβέστες, καθώς και μηχανήματα του στρατού, υδροφόρες και εθελοντές.

Στο άτυπο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που μαίνεται η φωτιά, οι υπεύθυνοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν την μεγάλη μάχη.

Ευελπιστούμε ότι η εικόνα βελτιώνεται αλλά η φωτιά θα καίει και αύριο είναι η εκτίμηση του εκπροσώπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Βαθρακογιάννη που μίλησε στο One Channel.

Ενισχύονται οι υπόνοιες για εμπρησμό

Την πεποίθησή του ότι τη φωτιά έχει βάλει ανθρώπινο χέρι και πως δεν ήταν τυχαία, εξέφρασε στο One Channel o δήμαρχος Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Ο δήμαρχος αναρωτήθηκε τι είδους τυχαίο φαινόμενο μπορεί να προκάλεσε την πυρκαγιά στις 3 τα ξημερώματα.

Μαρτυρίες μιλούν για ένα όχημα και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στην περιοχή και μπορεί να σχετίζονται με τη φωτιά που ξέσπασε.

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης που μίλησε στο κανάλι ζήτησε να μην σπεύδουμε να βγάζουμε συμπεράσματα, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο νησί και ήδη ερευνά την υπόθεση. Ήδη έχουν ληφθεί δεκάδες καταθέσεις που σύμφωνα με τις πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρησμό και οι αρχές αναζητούν στοιχεία που ενδεχομένως θα στηρίξουν αυτήν την εκδοχή.

Ωστόσο μέχρι τώρα και από την μακροσκοπική έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει εντοπιστεί κανένα στοιχείο που να αποκαλύπτει αν πρόκειται για εμπρησμό ή κάποια άλλη αιτία, όπως υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, κάποια κολόνα ή καλώδια της ΔΕΗ.

«Ζούμε έναν εφιάλτη»

Μια ακόμη νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι των περιοχών Μακυμάλλης και Πλατάνα στην Εύβοια εξαιτίας των αναζωπυρώσεων των μετώπων της πυρκαγιάς και φόβοι εκφράζονται ότι και απόψε θα παραμείνουν άγρυπνοι για 3ο 24ωρο.

Τα όσα έζησε με τις εφιαλτικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην Πλατάνα, περιέγραψε ένας κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην κάμερα του One Channel και τον δημοσιογράφο Λεωνίδα Καπερναράκο.

«Ζήσαμε και ζούμε έναν εφιάλτη. Ενώ είχαμε ησυχάσει ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο, οι δυνάμεις άργησαν και η φωτιά πλησίασε. Είναι ο τόπος μου εδώ και τον ξέρω σπιθαμή προς σπιθαμή. Μείναμε εδώ για να σώσουμε τις περιουσίες και τα σπίτια μας» κατέληξε.

Την ίδια ώρα, επέστρεψαν στην Μακρυμάλλη οι κάτοικοί της.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ένα από τα τέσσερα χωριά που είχε εκκενωθεί λόγω των πυρκαγιών που μαίνονταν στην περιοχή εδώ και τρεις μέρες. Βαρύ το κλίμα μεταξύ των κατοίκων.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024