Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, μιλώντας στο One Channel για την πυρκαγιά στην Εύβοια, δήλωσε ότι δυστυχώς ως βουλευτής Ευβοίας έχει παρακολουθήσει πολλές καταστροφικές φωτιές στην περιοχή και με αυτή την πείρα, ως επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΚΕ που βρίσκεται στην περιοχή, έθεσε από νωρίς τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

«Το πρώτο ζήτημα που θέσαμε είναι να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα που υπάρχουν εναέρια ή επίγεια, ώστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και πριν νυχτώσει να ελεγχθεί η πυρκαγιά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρίνος, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αναφέρθηκε στο διαχρονικό έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στην περιοχή

Το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτή Εύβοιας. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας,.

«Η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της κεντρικής Εύβοιας, ανάμεσα στα χωριά Μαρκυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Αργιλίτσα του δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων, είναι μεγάλη και έχει επεκταθεί επικίνδυνα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών», ανέφερε στην αρχική δήλωσή του ο κ. Μαρίνος και προσέθετε:

«Αυτό που χρειάζεται να γίνει άμεσα είναι να ενισχυθούν όσο γίνεται οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, να δοθεί μεγαλύτερο βάρος ώστε η πυρκαγιά να ελεγχθεί μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Ταυτόχρονα, με αυστηρό τρόπο να ελεγχθεί το σχέδιο για την περίπτωση εκκένωσης χωριών.»

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης καλά θα κάνουν να κατεβάσουν τον πήχη της αυτοπροβολής τους. Τα προβλήματα είναι πολλά και οξυμένα γιατί συνεχίζεται η ίδια πολιτική που έχει υποβαθμίσει την πρόληψη και συντηρεί τα προβλήματα των δασαρχείων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε στελέχωση και μέσα. Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων» κατέληγε στη δήλωσή του ο κ. Μαρίνος.

Γράψτε το σχόλιο σας