Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα t-shirt Versace προκάλεσε «διπλωματικό επεισόδιο»

Ένα t-shirt Versace προκάλεσε «διπλωματικό επεισόδιο»

Ο οίκος Versace βρέθηκε στο στόχαστρο για μια μπλούζα που κυκλοφόρησε στην οποία αναγράφονται πόλεις μαζί με τη χώρα στην οποία ανήκουν, όπως για παράδειγμα "Παρίσι - ΓΑΛΛΙΑ" και "Σανγκάη - ΚΙΝΑ".

Οι οίκοι Givenchy, Coach και Versace ζήτησαν συγγνώμη για την κυκλοφορία t-shirt, τα οποία προσέβαλαν την κυριαρχίας της Κίνας, καθώς άφηναν να εννοηθεί ότι το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν δεν ανήκουν στην Κίνα.

Ο διάσημος ιταλικός οίκος Versace βρέθηκε στο στόχαστρο την Κυριακή (11/8) για μια κοντομάνικη μπλούζα που κυκλοφόρησε στην οποία αναφέρονται κάποιες πόλεις μαζί με τη χώρα στην οποία ανήκουν, όπως για παράδειγμα «Παρίσι – ΓΑΛΛΙΑ» και «Σανγκάη – ΚΙΝΑ».

Δυστυχώς όμως το «Χονγκ Κονγκ» συνοδεύεται από τη λέξη «ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ» με κεφαλαία γράμματα, μολονότι η πρώην βρετανική αποικία έχει επιστρέψει στην κυριαρχία της Κίνας από το 1997.

Αυτό έφτανε ώστε ο Versace να βρεθεί στο στόχαστρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, την ώρα που οι διαδηλώσεις στο αυτόνομο αυτό έδαφος επικρίνονται καθημερινά από τα κινεζικά μέσα.

«Έξω ο Versace!», έγραψε ένας χρήστης του ιστότοπου Weibo.

https://www.instagram.com/p/B1Ab8qeBQ8E/?utm_source=ig_web_copy_link

View this post on Instagram

Versace has just become the latest fashion house to find itself in the midst of a clothing controversy. The controversy erupted online following the release of t-shirts that identified Hong Kong and Macau as countries rather than the “Special Administrative Regions” that they are — both are territories of China. Yang Mi, China’s top actress with 104.91 million followers on Weibo, immediately terminated her contract with the brand. According to a statement on the official Weibo account of Jiaxing Xingguang (the actress's studio), Yang said "China's territorial integrity and sovereignty are sacred and inviolable at all times”. “As a company of the People's Republic of China and Yang Mi as a citizen of the People's Republic of China, we are deeply offended. It is the duty of all Chinese citizens to uphold the One China” (principle) – as translated by ChinaDaily. #onechina #hongkong #macau #versace #yangmi #versacetshirt #donatellaversace #italianfashion #luxurybrand #designerbrand

A post shared by A Closer Look (@closerlookofficial) on

Την ίδια στιγμή ο γαλλικός οίκος Givenchy και ο αμερικανικός Coach βρέθηκαν με τη σειρά τους στο στόχαστρο για παρόμοιες προσβολές σχετικά με t-shirts τους, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν να πιστέψει κανείς ότι το Χονγκ Κονγκ, αλλά και η Ταϊβάν, είναι ανεξάρτητα εδάφη.

Η Ταϊβάν έχει ξεχωριστή κυβέρνηση από το 1949, όμως το Πεκίνο εξακολουθεί να διεκδικεί την κυριαρχία του στο νησί επειδή το θεωρεί αποσχισθείσα επαρχία του και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ισχύος για να εξασφαλίσει την επανένωση.

Οι τρεις εταιρείες ζήτησαν ειλικρινά συγγνώμη, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα επίμαχα προϊόντα έχουν αποσυρθεί από την αγορά.

«Ο οίκος Givenchy ζητεί ειλικρινά συγγνώμη για το σφάλμα αυτό, το οποίο δεν αντανακλά τον βαθύ σεβασμό του για το κινεζικό κοινό παντού στον κόσμο», βεβαιώνει η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Αγαπάμε την Κίνα και σεβόμαστε απολύτως την εθνική της κυριαρχία», σημείωνε ο Versace ήδη από χθες Κυριακή το βράδυ στον λογαριασμό του στο Weibo, το «κινεζικό Twitter».
Την ίδια ώρα και ο Coach αναγνώρισε «τη σοβαρότητα αυτού του σφάλματος» και εξέφρασε τη «βαθειά» λύπη του γι’αυτό.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024